Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, January 16, 2011

Cerita Basi 2: Menyerbu atau diserbu di Kenduri Kahwin Rumah Orang

Entry ni dah agak lama. sebelum MIA start main Aff Suzuki Cup lagi.

kalau tak silap lepas Asian Games.







Me, MIA, Zamir n Lynnda went on a road trip balik KL from Kelantan. masa otw nak balik tu MIA dapat panggilan telifon dari kawan lama ajak singgah rumah dia ada buat makan-makan sikit. kebetulan masa tu kami baru je nak sampai area Kubang Kerian ni. so why not kan? rehat jap before heading back. cadangannya ingat nak lepak kejap je.











sampai-sampai je kat umah tuan rumah, mereka kata majlis tu bukan kat sini.

"maghi ikot kawe"


kami pon ikot je la tanpa berfikir panjang. ye la. makan free sape xnak kan? ye dop??


tup2 bila sampai je. rupanya another case of wakenabeb.. bukan majlis makan-makan as claimed. but ada majlis kenduri kahwin neighbor of his friend.

"kalu kawe oyak maghi make gulai mesti demo toksey"(kalau saya cakap nak g makan kenduri mesti awak taknak)

so thats why la his friend tak bagitahu. kami ni pon datang majlis tu dengan perasaan malu malu kucing sebab pakaian cam tak berapa nak seswaai je ngan majlis. tapi nak buat camne. its not our fault.


Mula-mula sampai orang semua pandang kami semacam. sama ada sebab mereka kenal atau sebab pakaian kami. tapi lantak la kami redah je. dah org jemput datang. so kami pun amik makanan and apa lagi??

shooruu @ chifan atau nama saintifiknya melantak la!

Namun sebaik je kami habis makan. datang pulak seorang pakcik ni dangan anaknya. dia mintak kat MIA untuk bergambar bersama. at that time, all eyes were on him.


Sebaik sahaja pakcik tu selesai snap pic...


something beyond our expectation(that time la) happened.

*soundtrack bunyi riuh*

















mereka diserbu!









ada yang suruh sain kat buku..






ada yang suruh sain kat baju..








ada yang suruh sain kat bola..






dekat handphone pon ada!!


tapi yang paling kesian bila kebanyakan budak-budak kat situ amik pinggan polisterin dan minta apex n zamir sain autograf.












nape lak nak kesian??





kesian la sebab diorang amik pinggan tu yg sepatutnya digunakan utk mengambil makanan. samapi habis diorang amik..




kesian kat tuan rumah sampai terpaksa bawa keluar pinggan kaca mereka sendiri..






berjam-jam jugak mereka ni kena intertain fans..




sampai berpeluh-peluh dibuatnya..







ni bukan ahli mesyuarat tingkap tapi pengantin pompuan yang terjenguk-jenguk mungkin tertanya-tanya kekecohan apa yang menarik ramai orang keluar..










budak-budak yang duduk rumah berdekatan siap balik rumah tukar baju The Red Warriors kemudian datang balik untuk amik autograf.




amboi adik-adik ni dengan hp masing2 kalah hp den T_T




ada jugak yg nak bergambar ngn minah ni??









macam sesi penyampaian hadiah je. huhu >.<"




peluang bergambar dengan pengantin pon tidak kami sia-siakan. Sorry sangat2 ye if kehadiran kami sedikit sebanyak menjejaskan kelancaran majlis keraian dua mempelai ni. Kami ingin menyusun 10 jari jika ada sebarang salah dan silap. harap dimaafkan. segala yang berlaku adalah diluar jangkaan dan kawalan kami



*background lagu "maafkan kami" by pendekar bujang lapok*









akhirnya lewat petang jugak la kami bertolak pulang semula ke KL. timing memang lari dari yang dirancang. but its ok. Aiman tak kesah! bukan selalu pon





SMILE =)

35 comments:

biera said...

may god bless both of u honey..wish u all d best in ur future =)

zaira said...

hahahhhhh kena serbu.

baek punye.

(^_^)

narieyz said...

erm rasanye bintang popular berita harian adalah incik apek atau khairul fahmi...ngeh3...caya tak..kalo dicalonkan konfem menang kalah faizal tahir...hu3..just kidding

rockinsudu said...

haha. siap mintk sign kt pinggan polisterine lg tuh. hehe

nazrul ashraff said...

haha..gila kentang lawak seyh..da terkenal kan..hee..yang tak ley tahan bab tukar baju..hahaha

iqbalhakimi said...

waah..dari kenduri kawen jadi majlis bersama peminat..hehe..

aah..syafiq punya work mmg terbaik.. =)

psst:..kim salam MIA..hehe

.::: Princess MOMOY :::. said...

haha...siap ada balik rumah tukar baju tu
hehehe...seronok baca

"KATAK PURU boleh dimakan?


"ATTENTION kawan-kawan | Blogger ini DIKEHENDAKI !!

Boleh ker cara ni naikkan TRAFIK ?

SyafiqaNabila said...

wah semoga success selalu and gud luck !

http://syafiqa-belle.blogspot.com/2011/01/aku-nabila-azali-bukan-ana-raffali.html

Namaku Asumira said...

mesti best kan org yang kawin tu bile tibe2 jadi cenggitu hehe

neyra shazeyra said...

comel.

Shirowun said...

hahaa kelakar. dah overshadow pengantin pulak kn.. :p

alinac lover said...

haha nice ah!

lawak je tgk

skali kena serbu pulak ya~

eykameow said...

hehehe dah ter kenal memang takleh bajet masa tu kan? :)

The Nurul said...

hehe kelakar la pulak. tak menang tangan apex melayan peminat

nur nazurah mohd azaman said...

hehe..so sweet la..
klu sy ditempat yg adik2, kakak2, makcik2, pakcik2 sana pun mmg x bg peluang, bkn je pinggan dicekup, klu ada daun pisang ke, amik je, then wt frame..haha..bkn senang nk jumpe face 2 face ngan MIA and elia..haha

have a nice day!

y u y u Z u l a i k h a said...

HEHEHEH.. KESIAN PENGANTIN ^^ DI TINGGAL KAN PEMINAT.. CECEH..
NI ELIA & KF TAK G LAGI AREA UMAH YUYU KAT LANGKAWI, MESTI KENA SERBU LAGI TERUK :)

CC@Sheila said...

hehehe... tuan umh sptutnya kena sediakan byk pinggan plastik tu...

syafiqsulaiman said...

mase majlis kawen pon..
de ramai peminat..
hahaha..
elia dah bleh jadi WAGS la ni..
hehehe

kelipkelipchumel said...

hikhik..mmg ala2 lukenabeb lah.sempoi..

sarah said...

mcm tak patut je..sebab kesian pengantin..org sepatutnya tumpu kat dorang..pergi kejap sudey..

business said...

kah..kah...kah...lawaknya cerita nie...thanks elia...tu la kan bila dah femes...

this is a story about a girl... said...

alahai...ni kenduri sape ni???hehehe kalah pengantin cmneh.blom u all yg kawen lg huhu

aziatul :> said...

KFCM pakai kereta toyota apa eh? vios eh? :P

d_tieah said...

Hohoho..
Kenyang signature lah ni ek..

mzhany said...

fahmi mmg dah glemer kat kelate. huhu kalau la kejadian tu berlaku selepas aff suzuki nih kan, maunye lagi kecoh kan elia..huhu

xpe la elia, dorang pun bukan selalu dpt jumpa fahmi kan...tak salah gembirakan mereka...

Aida The Pink Goddess said...

bertuahnya KFCM dpt girlfriend yg unstanding mcm elia ni, dah la comel pulak tu :) all the best for both of u!

ijam ismail said...

cian korg...

Elia Si Jejariruncing said...

ni kira merangkumi dugaan jgk la.
so kena la fhm n sbr..tp mmg kami rs bersalah kt pengantin. tapi diorang ok je. siap suka lg ada org meriahkn majlis mrk. papepon selamat pengantin baru(pdahal dh lame dh) la bt psgn ni

ciK mOt ©™ said...

tunggu elia kawin la...nak p serbu jugak...bleh dak???

SheLLy said...

weh!!..g kenduri kawin pakai cmtu??..abehla..kalo parent dh lama kena sound dh..mmg dh merah telinga nie berdesing..hahha!!>.tp nk wt cmner..sib baik ok lai pakaian korg..

anDak said...

so sweet la korang nie...suke2...:)semoga kekal sampai syurga....amin....

Anggun Amani said...

haa oklah tu kak..
bestt tuh hahaa..kite pon penahh jgk tp bkn kene serbu mcm tu ar hee sweettt

zZrA eIyRa said...

kat ne niy elia???cam penah tgk jer kg nih???

Kawe Ni said...

mesti apex n da geng terbakar kan.. dale ati duk pikir bilo la nk abis kan.. hoho.. nk bt mcm ner, apex dh glemer.. nsb baek sblm aff suzuki, kalu lps aff suzuki, alamaknya tido ctu la jwbnya.. haha

profwacko said...

aku rasa berkat Keeper Malaysia kita nie layan peminat dan sain autograph YANG buat dia terrer gila tangkap bola masa suzuki cup aritu. Lain hari pegi laagi kenduri kawen yek.

Blog Widget by LinkWithin