Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Saturday, January 29, 2011

Ohok.ohok!

Busy. busy. busy.

thats all i can say about my schedule awal awal cuti ni. konon je balik umah ni nak pesta update blog entry banyak-banyak tapi sampai sampai KL je program tersusun untuk kita. boleh dikatakan tak lekat umah la dua hari ni. gi sana sini ke hulur kehilir. mana ada masa nk update blog? ayoyo..ni pon saya baru balik dari keluar meeting dengan tuuuuttt. banyak benda nak kena handle time cuti ni.

penat penat penat.

tapi apakan daya.. semua tu memang kita kena buat. bila dah busy busy ni kesihatan pon terabai. jadi hasilnyaaa... demam!

syabas inspektor sahap!



agak annoying bila cuti-cuti ni kita jatuh sakit. tapi apakan daya bila demam tu datang menjengah. dah tak dapet den nak nolak. ni pon dok kong kang kong kang batuk non stop.. penat badan rasa nak duk terbaring atas katil je. tapi tak boleh. banyak benda tak setel lagi..


sorry sgt2 to all sebab saya tak dapat nak update sekerap selalu. wish saya cepat semboh ye!





::gambar hiasan::

p/s: kahak pahit.. yucks!!

23 comments:

eqacashperlala said...

get well soon! :)

tehaa said...

amin ~

iqbalhakimi said...

xpe2..malam ni sokong KFCM lawan selangor..hehe

y u y u Z u l a i k h a said...

GET WELL SOON SI JEJARI RUNCINGGG ^^

mellow said...

semoga cepat sembuh :)

Hezesuze said...

oh beseler tu uols now kan musim demam...weols ni pun baru baik daripada batuk + selsema = demam mihahahaha

cuaca pun tak menentu skrg nie kan...orait smoga uols jaga kesihatan jaga diri dan yg penting makan ubat tau...huhu

Elia Si Jejariruncing said...

Blogger eqacashperlala : thanks!


Blogger tehaa: =)


Blogger iqbalhakimi : ye ye..sokong dr rumah

Blogger y u y u Z u l a i k h a :thanks yuyu~!


Blogger mellow : tenkiu

Blogger Hezesuze : thanks uols..hope cpt la i sembuh..xlarat!

Lisa said...

moga cepat sihat yeee ;)

Mint said...

Get well soon kak :)

RuBiE ZaiNuDdin said...

salam..
sama lor..cuti nie tak sehat..btok2..huhu..
smoge cpt smbuh ya..;)

shashacatering.com said...

Salam, kalau batuk, demam, sakit tekak ke. minumlah madu tak payah campur apa2, madu jer.

Minum 1 atau 2 sudu besar waktu pagi dan 1 atau 2 sudu besar petang atau malam( 1 atau 2 sudu besar bergantung teruk atau tak sakit tu. Bergantung pada kita la, kalau rasa tak cukup tambah lagi). Kalau teruk sangat minum 3 kali sehari.

Tambah sekali lagi minum tengahari 1 atau 2 sudu lagi. Madu ni takder kesan sampingan dan takder dos dia, bergantung pada kita la nak minum berapa banyak. Kalau nak minum 1 sudu besar dan yang selebihnya (1 sudu ke, 2 sudu ke) campur dengan air milo, kopi atau teh pun boleh (apa2 air pun boleh).

Tapi air tu jangan terlampau panas atau sejuk (ais). Nak maniskan air dengan madu pun takder masalah. Kalau nak power lagi, minum jus juga, ini dapat membekalkan vitamin C yang sangat bagus untuk melawan demam & sakit kepala.

Insyaallah kalau amalkan madu dan jus cepat lah baik demam, batuk dan sebagainya tu. Kalau tak sakit pun boleh amalkan, nanti susah dapat sakit.

Apa2 tak faham pasal ni tanya saya kay. Tq ;-)
Ni site saya www.shashacatering.com dan ni fb saya www.facebook.com/shashamohamed

shashacatering.com said...

Get well soon dear jejariruncing. Semoga cepat sembuh.

loving_you said...

sekarang musin tak menenu...

hujan+panas...manyak2 kan minum air suam.....

semoga u cepa sembuh...

Mr. Swift said...

Sengal lah akak ni tetiba terkeluar inspector sahap!
HAHA, dah terkeluar air lior ketawa. :D

btw semoga sihat cepat! sian KFCM!

Jay said...

mkn ubat cpt chat.. :)

AiDa AzRyN said...

smoga cpt sembuh ye! :)

Elia Si Jejariruncing said...

thanks semua n especially to kak shasha for the tips.. nak cari madu..nak cari madu.. utk minum!

Rapunzil Özil said...

smga cpt sembuh elia! skg ni hujan-pns-hujan-pnskn, 2 yg bt dmm 2. mkn ubt on tyme k! :)

AzRin Kamaludin said...

kesianya kamu..hrp cepat sembuh..:)

tya said...

carik madu untuk minum je . bkn madu len . hehe . semoge cpt sehat . amin~ tgh cuti ni , ta elok demam . ta syook . hehe ^^

❤ C!K MAZ's❤ said...

salam elia...
semoga cepat sembuh...jgn lupa makan ubat ye...bye

nisa said...

alahai...cian nye dia..
take a rest k..
hope cepat sembuh...:)

ctpa.mine said...

mkn ubat jgn lupa..smoga cpt sembuh k.

Blog Widget by LinkWithin