Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, January 18, 2011

Siapa tak pernah tengok baby arnab yang baru lahir?

Amacam pernah tengok tak? *angkat kening macam the Rock*


pernah?? tak??


kalau tak pernah meh sini kita pernah pernah kan. ceceh elia cakap macam la dia biasa tengok. padahal sama dengan je. kite pon first time tengok.


haritu masa balik cuti tetiba rumah digegarkan jiran sebelah. budak2 ni memang selalu datang umah sebab parents diorang dua dua kerja. so selalu jugak diorang stay at our house. jadi babysitter la pulak. huhu


ok ok. elia ni kalau bab melalut merapu meraban bagilah kat dia. back to our tajuk elia! sila pulang ke pangkal jalan. Baik tuan!


back tu the rumah digegarkan tadi.. pastu dengar my sis panggil i macam rumah nak terbakar i pon mula la lari sambil membakar satu per seribu kalori dan lemak lemak tepu di montot untuk ke tempat kejadian.


cehh... rupanya arnab umah diorang ni menetas.. hahh... menetas?? beranak la elia.. BERANAK!





:: Ni gambar di-snap tanpa flash::





:: Ni with flash::





:: Ni la tuan wabbit wabbit tomel tomey tu::


adorable but saya tak pegang sebab keadaannya yang kecik dan tak berbulu tu membuatkan saya automatic bertukar menjadi si pemalu untuk pegang(padahal penakut!)..










kat rumah diorang ni ada 4 ekor rabbit dan dua sangkar. tiga ekor ni baru je diasingkan untuk membiarkan si ibu wabbit menjalani tempoh pantangnya(ceh,mcm org lak!)







::tu tuu yg brown tu bapaknya!::


wabbit yang colour brown tu disyaki bapa kepada ibu dan anak-anak wabbit yang baru lahir tu. wahh.. ni dah kes sumbang mahram ni! masa diasingkan pon kami cam jadi "saksi" si bapa ni cam nak "terkam" anak dia sowang lagi(eh silap,sekor lagi). kes camni nak report kat mane ek??





Ni haa mak dia dan mangsa rogol yang masih lagi trauma dengan kejadian tu.. sampai dia duduk dan kencing dalam bekas makanannya sendiri.. ishk..ishkk..ishk.. kesian..

huhuhu.. dah la elia kau lak yg dah ting tong ni..

ok la.. akhir sekali, sila la tatap bayi2 comel ni buat kali terakhir..





p/s: Elia tak menyokong aktiviti sumbang mahram.. hehehe >.<"

48 comments:

mera zati M.z said...

wuuu !!
comel gila ~!
:D

♥CIK SHA♥ said...

saye ade bela arnab jugak!!heee..tapi pestime tgk baby arnab..arnab saye tak peknen2 pun..sama jantina kot..

wannurfazrini said...

errr, nmpk mcm x comel tp bila besar dah shomel gilaaa !

MiMi PeONy said...

mimi pun baru je dapat baby rebit last 2 week...kcik je, takut nak pegang.,,, ;p

Afini said...

oke terus rasa nak bela arnab lepas ni

Haa Fakihah said...

akak dh penah tgk sb akak dlu ade bela rabbit. tp ms dia beranak akak xsempat nk asingkan. tau2 dh beranak. dia x pndai nk urus anak dia lg kan mati anak2 dia 3ekor. sedihnyeee.

Afini said...

oke terus rasa nak bela arnab lepas ni

Faa Niza said...

COMEL, TAPI macam geli pun ada, alala. penah tengok baby hamster? lagi kecik dan halus je baru lahir. ;)

ita cutevirus said...

cute!!

y u y u Z u l a i k h a said...

hikhik! yuyu pernah tolong arnab bersalin!

wuuu! arnab kesaynagn.. KIMURA

ciK mOt ©™ said...

akak pun geli dik...cam anak tikus plak nengok

shahsyaz said...

eeiiii.. geli r elia..

mish cokat said...

comel sgt! tapi, lagi comel tyme rebit uh da ade bulu laa. hhe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

pertama kali tngk ni...eee...geli la plak...

Fieza Areyza said...

c0mellll!!!

Cik Shag said...

Geli gila baby arnab. Haha :D Ada rupa tikus tapi besar saiz nya. Tapi, anak tikur kulit serupa babi, PINK lembut. Siap boleh nampak dalam =.='

Syeeda Sobbihi said...

comeyyy... mcm anak kucing pun ada..

mummy_ayu said...

gelinya..mcm anak tikus dah..

MiSzy DiaN said...

comel jak..hehee

Fafau De Craft ( Zana ) said...

a ahh laa..sbb xdek bulu lgk..daa bsr geram jerkk

ibh said...

First time juga tgk ni...Heeee

syazwani othman said...

alamak darahhhhhh! *pengsan*

http://iamsyazwani.blogspot.com/

armz_hannz said...

anak rabbit 1st time tgok..tapi lau anak hmster dah bnyak kali..coz ade bela hamster..

Diya Edhayaa said...

same laa.. geli r nak pgang2 yg bru lahir ni... huhu..
bby manusia pn takot nak pgg..

mALd!EyA said...

huhu..kt umah i de byk arnab kot..siap ade kandang ag tuh..
dr hny 4 ekor skang da xt'kire..huhu..

note:geli tgk bb arnab yg bru lahir..rser nk pegang..tp takot de virus..

LiFe KaMi said...

ni kalau masak lemak cili padi sedap ni..hehe

MofiDhouse said...

memang chumel.......

Syatir Tahar said...

arnab sy baru je selamat melahirkan 6 ekor anak semalam..tp 3 dari nya dh mati la,.ni kali ke2 arnab sy beranak..first mase bln 12..ni baru bln 1 kan,.ish2...lajuuuu dow...hahaha

nazrul ashraff said...

haha..gila kentang....x tahan baca ayat, sumbang mahram..perghh..dah jadi arnab nak jadi haruan pulak..arnab, arnab,..

hamzah ian said...

gua geli ah.. seyes.. alergik ni.. hoho

Amirrah Zawani said...

uish.. kecik2 tgk geli lah pulak.. bila dah besar comelll :D

Syafiq Rosli said...

huhu..comelnye

NDN90 said...

eeee mesti geli kan...
hu3....mcm anak tikus pown ade dh..

MyzaAli said...

kwn kite ckp, jgn pegang anak dia.. nt mak pak dia x kenal dah. lepas tu dia mkn anak dia. dah penah jd kt kawan. so, x tau la betul x.. hehe

analia buyani said...

waaaaa...cumel!

ekyn ashikin said...

memang tak pernah tgk dan first time tengok..

naDia said...

kecil nye , first time tengok ni. kalau tak selalu tengok mak ayah dia je HAHA

Betta sp said...

slalu tengok, tapi geli la coz xdak bulu. dlm 10 hari lagi baru bole bukak mata tue:)

Abang Suara said...

hehehe geli plak!

http://www.suarapeople.com/

1001 penawar penyakit said...

mcm anak tikus.

http://1001penawarpenyakit.blogspot.com

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

haah, mcm anak tikus kn..
fyi, dlu asben prnh bg sepsg kelinci=arnab pas kawen.. shukeee sgt.. tp kn, kuat banak la binatang ni.. :P. bler Ahkak delivered si Alya, my kelinci pn sama banak.. tp Ahkak lom abes pantang 40hari, aisshhh. banak lg binatang tu.. haissshhh, kuat men tul la..hahaah, kena asing org gitaw, maknyer nk nyusu anak pn tak dapekkk, asik paknyer kejoo.. ;-P

Nursha said...

Elia.. my rabbit pon baru beranak last week.. 7 ekor!! hasil terrramai.. ni kali ketiga die beranak.. comel3!

Cik Shag said...

Elia~ Shag ada award utk Elia. Creative Blogger Award

misrerama said...

arnab sgt comel...nak wat sate arnab buley?hehehehe

eqacashperlala said...

comel gila baby rabbit tuuuuu :D

Myra S said...

yang baby tu comel tapi macam geli je nak pegang hehehehe

Zura said...

salam kenal elia...

gelinye tgk anak arnab tue...xberbulu...macam anak tikus pun ada....

Cik Konjet said...

slm,ai kak,best la bce blog akk,kdg2 tgelak sensorg,
nak ask akk nye favour bleh x,to stop by my blog n tell me watcha think,n_n..
sekian time kaseh,
p.s:akk bia je ape hater nak ckp..akk ad byk bnde yg dorg x de,mainly..a life,dorg to pon sbnanye your biggest fan sbab dorg observe every single thing yg akk wat n talk about it..love akk or hate akk,either way akk is still on their mind,
babai n adios,lol

Blog Widget by LinkWithin