Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, January 16, 2011

luahan seorg ibu..

Dibawah ni merupakan coretan hati my mum tentang sesetengah orang yang suka sangat amik port pasal hal orang lain. RAJIN dan GAGAH mengkaji semua entri2 zaman tok kaduk kami (sambil pgg kanta pembesar)while looking for points to "meroyan". sebok jaga tepi kain org lain kain sendiri koyak rabak, dia sendiri xsedar.. kalau setakat nak menjatuhkan saya seorang saya masih boleh sabar dan ignore. but bila sampai menyebok mengintai tepi kain my family this is too much! kindly stop all this nonsense!

CLEARLY you are the one who seeking for CHEAP PUBLICITY because when u said bad things about me i sikit pon tak melatah(sorry but mmg i xde masa nk buka page/blog u yg xsemenggah tu coz i have better things to do not like "some ppl"), then u started attacking my family members pulak. nampak sangat nak naikkan "ranking" traffic blog(sbb terbukti entry tu jd top hits antara semua entry2 murahan dia) at the same time naikkan ranking dosa yg akan bertambah setiap kali orang lain "klik". huhu. such an immature act. bagai meludah ke langit. akhirnya kena batang hidung sendiri.. pathetic.. kesian kesian..


semua gara2 dr "mrk2" ni yg rajin skodeng

rajin klik ..meluak2 ramai nye...

terima kasih laa uolzz sbb masuk blog LN

wlpn ada tu masuk skadar nk skodeng2

tak kurang yg masuk sbb mmg ikhlas nk baca blog LN

terima kasih ikhlas dari LN sbb

beri rezeki kat LN ni... ( tak hbis2 lagi senyum ni..)

Terimakasih jugak la LN nk kasi kat "mrk"

sbb komen pasal mengenai blog LN...

ala biasa laa..adat ada org suka ~ sampai ada yg puji blog mcm tulisan org muda

woww...mak suka nokkkk...hehe

ada org tak suka ~ meluat sampai nk muntah!!

sedangkan org ni usik ponggong "mrk" pn x....

anyway ... benci2..meluat2..sakit..busuk hati pd

org lain (atas sbb yg lazimnya org yg "mrk" antikan tu

LEBIH BAIK dr mrk ni) SESUNGGUHNYA adalah

perangai SETAN, IBLIS dan ahli2 neraka!!

THAT Y, LN TAK KESAH

Sbb klu kita nk lawan ckp pn ~ tak ke mana nye

takut nanti org kata " kita pn sama dgn mrk2 yg keji..."

Frankly.. lagi bnyk "mrk" kutuk, keji, ngumpat

Lagi LN bersyukur dan berterima kasih sbb bertambah la rezeki LN

ALHAMDULILLAH atas limpah rahmat yg diberi, wlpn "mrk" tetap

bertindak dgn perbuatan "mrk" ni...( Segala dibalas ALLAH swt)

Lgi satu yg buat LN tersenyum ~

bukan saja "mrk" skodeng then baca blog..

then MELUAT BENCI SANGAT, atas apa yg "mrk' baca

then tulis kat forum2... ngutuk "COW-COW"

siap ajak geng~~ TAPI MASIH NAK LAGI MASUK BLOG KAMI,

& MENGKAYAKAN KAMI DGN KLIK2 MEREKA 2....!!!

SO lepas ni LN harap sgt ~ "mrk2" ni ada yg ada BANYAK MASA MENGADAP LAPTOP

masing2, yg rajin cari bahan utk ngata org itu, org ini ....

SILA LA skodeng lagi !!!

RAJIN2 la baca hasil nukilan dlm blog kami

( coz we knew SEBENAR2nya "mrk" ni sememangnya...BUKAN JELES!!

tapi mmg teringin nk amik port psl kami...

BUKAN BENCI MELUAT MENYAMPAH tapi sayang bangat sama kami !!!

SEBGAI BUKTI.....

They keep masuk blog! keep ngata (sbb dlm hati mmg suka tapi malu nk admit... hehehehe)

and the best part is...mrk ENJOY sgt2 sampai ari2 skodeng blog LN

sbb according to them blog LN mcm blog org muda...~~ woww..mak terharu nookk~!!)

Kira dia syok gak ler baca ...kan?? klu x masakan sibuk masuk blog n skodeng FB pn....hahahahaha

SO please~ sila masuk ramai2 ..and lepas tu komen or buat forum

nk kutuk2 ke, nak caci maki LN dan kaum kerabat LN ke, nak kata2 pedas2 ke,

buat la semahu korg...As if we CARE wht u said or done!!

( coz caci maki kutuk mengutuk tak jadi kudis ~ lantak apa mrk nk ckp

paling tidak pn, org kat luar sana bleh nilai how LOW is these person sebenarnya ..)

TAMBAH PLAK - bila "mrk" ni masuk blog & paste blog kami, dgn AUTOMATICnya

"mrk" TOLONG kami, rate dlm Nuffnag meletop~letopppp!!!

TERIMA KASIH2.. hehehehehe

Apa2 pn.... teruskan apa yg korang start slagi mana "mrk" PUAS!!! Esok2 dh penat "mrk" diam laa ~ bahawa setiap cacian, kutukan yg mrk lemparkan WILL HAUNT THEM BACK!!! itu janji ALLAH swt ( insyaALLAH..) & doa org yg teraniaya selalu dimakbul..






::org tu dok umah membengkakkan hati sambil menghabiskan masa depan laptop mencari cacat cela sesama islam, kita langsung tak amik port lalu berseronok bersama keluarga tersayang di taman tema. huhu. best2! ::









as for YOU haterz, if u r reading this entry(i know u will bcoz u antara pengikut "fanatik sakai" my blog), KINDLY stop making noises like an empty vessel. sebab TIN KOSONG bunyi bingit tapi apa pon xde. Haprak ada la.. oppss.. hehe

p/s: entry pasal our Family Day @ Sunway Lagoon akan di-hapdate kelak=)


OwhWellWhateverNeverMind: tak sangka. selain blog n fb, ruang gosip artis pun boleh jadi medan menabur fitnah

38 comments:

iqbalhakimi said...

sabar jela..jenis camni bila nak pupus entah..janjin kita tahu kita dipihak yg benar and yakin ada yang bersama kita =)

Rara Farah said...

PEMBENCI ITU SELALU ADE SIS...SEMAKIN BYK FITNAH,CACI DAN MAKI YG DIBERI,SEMAKIN BYK DOSA MRK..PAHALA KUARGE SIS YG DAPAT...SMOGA BERBAHAGIA DI HARI MENDATANG...

Cik Eka said...

pedulikan mereka yg mengata u..
kite doakan awak semoga bhgia bersama apex......Amin......

Ercy Archie said...

hi..

aduh. sedikit terasa bila awak mention ni..

"Rajin dan GAGAH mengkaji semua entri2 zaman tok kaduk kami (sambil pgg kanta pembesar)..."

hehe. tp lepas baca habis, x terasa da sebb itu untuk ur haters. actually, sy baca dari latest entry sampai the first entry dlm bulan mac 2009 tu. and, sy ni pakai spec. haha.

hey, x payah amik pusing la apa org cakap. lagi org kutuk awak 1 family dgn ur MIA, lagi la tinggi saham pahala awak kn. x pa la. they just jealous sebb x dpt jadi macam korang. yg penting, jgn putus asa, sebab ramai lagi orang, termasuk sy jugak, yang akan sokong awak sampai bila2.

semoga percintaan awak dgn ur MIA berkekalan sampai ke akhir hayat eh. mudah2an dapat la tunang tahun ni, as u wish. then kawin. OMG, can't wait for the moment. eh, sy pulak yg excited. haha.

btw, kita sama intake la. sy pun dapat Dip in Banking intake june 2009. tp sy d UiTM Kota Kinabalu la. n, saya juz jd warga UiTM for 1 week and 3 days saje then kuar sbb masuk IPG untuk sambung cita2 jd guru. tahniah eh dpt dekan 2 kali. hopefully this sem pun dpt k. jia you!

tcare =)
(sorila... telebih2 pulak. hee)

jee zukefli said...

MasyaALLAH..sabar jelah mrs MIA..ALLAH sentiasa ada bersama2 org yg sabar..yg penting family,kwn2 dan org sekeliling mrs MIA yg mrs MIA syg tahu apa yg mrs MIA buat...saya doakn yg terbaik buat mr dan mrs MIA berdua..amin

aza shafiza said...

janji up traffic kan???makin money while them makin sin....i like...!

.: iEyLa :. said...

be strong dear!!!
God will always be with us...
remember that...always pray for ur happiness

yanae mohamad said...

sabar ye,,,
dorang memang busuk hati

business said...

sabar ye elia...and also to your family...memang harga untuk versi2 'femes' ni mahal ...tu yang akak tak sanggup nak terjun dunia2 femes ni...(ewahhhh....geli geleman sekejap)...nice to hear your each entri...tertunggu2...like novel yang hidup gitu...thanks for ceriakan hidup akak...kira kalau masuk RL ...leh menang tau...c..y..

Diya Edhayaa said...

sbar jelah..
mnusia ni ade mcm2 jnis..

Elia Si Jejariruncing said...

igbalhakimi:yup..thanks bro

rarafarah: btol tu..benda tu diorg tau tp tetap nk bt jgk

cik eka: tq

ercy: i xmaksudkn u pon. tis entry is for the jhaters je.yg lovers semua elia syg korg byk2 mwah!

amYno said...

salam elia...
mmg agak kecewa bila org kutuk kiter sekeluarga..

mmg, bila dorg kutuk, elia dpt pahala..;agi bagus kalu elia maafkan segala kutukan dorg. atleast elia lagi mulia dr dorg sume...

by de way, semoga bahagia bsama MIA k.

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha..hanya mampu gelak je dekat org2 yg benci kat kamu tuuu...tu namanye org giler..ape kejadahnye nak ambik tahu hal org,sedangkan hal sendiri pn banyak cacat celanye..isy3..ignore je la org cmtu..yg penting kite tau sape diri kite..kan..??kan..??kan..??

*ingatkan hal ni dah senyap..rupenye belum..haih.. =_="

♥CIK SHA♥ said...

biasa la tu elia..manusia ni ade macam2 perangai..yang perangai busuk paling banyak atas dunia ni..orang yg perangai busuk ni memang takkan senang kalau tengok orang lain lebih dari dia..ade je dia punye trick nak jatuhkan orang..bersabarlah..semoga famili elia tabah hadapi semua dugaan ni..

Ninie@Aini said...

sabar je kak elia..
ignore jer org mcm tuh..
klu pk wat sakit hati jer..
papepon they follow gak ur blog..=)

lovelyadibah said...

Sedih la kan bila jadi mcm nie..masa mula2 Malaysia nyer team teruk men dl,kutuk2..skrg dh menang jadi meluat plak dgn gf player plak..pendek kata mmg dengki..jgn lemah semangat tau elia:)keep writing tau:)

xoxoxoxoxo

:)

EYFA SI GADIS COMOT said...

bnyak2 bersabar ye sis Elia . mmg nk publisiti murahan jeh tu .

cik mimiey said...

rilek kak elia.manusia mmg xleh tgk org senang taw.becoz t=diorg ase cm diorg tuh best je padahl mmg dah mcm org xde keja an,skodeng blog org then kutuk2.hampeh...gr``xyah amik port sgt kak..chill k!!

natashacherahim said...

sabar ye Ya..wat tak thu dh

Cik Agogo said...

rileks aa elia... bese la ade orang ske... ade orang tak ske... tapi better tak ske tu kan duduk diam2 sudah la kan? sibuk2 nak butthurt sampai nak bahankan orang tak memasal...

ishh... pelik2 je orang camtu... dorang sume tak mampu jadik mcm adik... tu pasal tibe2 jadik attention seeker dengan cara yang kurang sopan cenggitu...

chill2 sudeyh ok??? yang penting awk tau awk tak kaco orang. alaa... dorang dengki letteewww...

y u y u Z u l a i k h a said...

wahhh.. macam mamcam la manusia ni kalau tak puas hati dengan orang..

sabar ye elia :) dugaan.. uji kena dengan kemampuan.. :)

Cik Shag said...

Biasalah tu. Orang biasa yang tak ada kena mengena dengan artis pun ada haters inikan pulak Elia yang ada hubungan dengan Fahmi yg sekarang jadi buah mulut satu Malaysia. Tabah je ye, Elia. Ingat, doa yang baik selalu di dengari Dia. Ramai yang doakan baik baik untuk korang! :D

azweennour said...

i faham perasaan u skrg nieh..anyway, jgn amik posing.dorang dengki tahap gaban tu.jodoh pertemuan telah tertulis.kalau ada jodoh awak dgn MIL awak, dorg xboleh nak nafikan.i rasa dorg tu semua cipan yang suka buat dosa.

bydaway, i antara silent reader u.saja baca-baca sbb xde apa nak dibuat.suka dgn manja2 u tu.

natasya said...

owwhhhh~~bawak bersabar...
biasa dah 2...even luar sana 2 bertimbun-timbun haterz ni...just doakan "kebahagian" mereka...just continue with our life...wat bazir jah pikir pasal diaorg ni...HAHA

Maryam Kamal said...

lumrah alam dan fitrah manusia mmg cenggitu kak. :)

haters will hate those they cant have or cant be.

coolio. :)

bantalijau said...

luahan seorang ibu...

sepatutnya tajuk entry nie~


luahan elia yang tak dapat tahan M.A.R.A.H


elia : benda famous ni kejap jew..
mawi dulu je famous...

skng??

tidak lagi..

so.,gunekan yg mane baik...

nice ^_6

bantalijau said...

so..,

kawen cepat..!!!

Cik Reena Tan said...

elia~ tag contest untuk u.. ^^ http://cikreenatan.blogspot.com/2011/01/contest-blog-paling-cantik-comel-dan.html

terjah la ye.. =)

::contengan hati::)) said...

heheh biase lah 2 babe pembenci ada kat mane2 so hanya abaikan mereka sahaja okeyh sebab orang2 cm 2 dia nka pames jugak tapi xpat jd pames that y a ;)

letak jep prinsip,, ni blog aku suke hati aku lah nak tulis dan cerita ape kau xske ko blah

heheh kan senanag ;)

SheLLy said...

babe,i know its really hurt to read those kind of things..sabarla..Tuhan tu syg sbb tu Dia bg dugaan n ujian semua nie...jgn d layan org2 "pelik" tu...anggapla cmnie..u bc atau tonton sebuah drama yg pelbagai ragam manusia..jgn tension2 sgt..cool..byk2 berdoa n bersabar..ada hikmahnya tu..lambat atau cepat je..nnti org "pelik" tu sedarla n xkn ganggu ur life lai..t.care..;)

Suraya said...

sampai macam tu skali?? teruknye

first & last i komen kat blog u yg psl aurat tu.

ramai pompuan tu meroyan sbb awak ade pakwe hebat (mmg hebat dia jado goalkeeper....org kapong ambo tuh!)...dgn ade rupa sket, mula lah derang.

awak sabar je lah elia....jagalah perhubungan awak & fahmi baik2...

saya dah kawin, sy tak minat hak org..hehehe...adios. :))

pinky said...

buat bodo jer...kita mmg xblh nk puaskan hati org....sbb kdg2 kita pun xblh nk puaskan hati kita sdiri...janji kita tahu apa yang kita buat, kita xkacau org, hubungan kita dengan Tuhan pun kita jaga...so...cukuplh...org xpuas hati bukan mslh kita....anyway ur blog so sweet mcm u...

Dayana Aj said...

grrr...saba jela...
ni la prangai manusia
x bleh nk tgk org up cket..mula la nk menambah dosa..
kebanyakan org yg suka wat 'keje part time' ni jelous lbih...
sabar la ea :))

Nurhana Abu Hussin said...

sungguh manusia tak pernah puas dengan rezeki orang lain. mesti ade je timbul hasad dengki. lumrah alam.

anyway, i love reading your blog. sangat2 ! moga awak dengan KFCM bahagia sampai akhir hayat. suka sangat baca semua entry awak especially pasal awak dengan KFCM. sweet sangat !

moga dapat jumpa jugak laki sebaik KFCM dalam hidup nanti. hehe (bunyi macam gatal gile) :P

Ariffin Janal said...

http://ariffinjanal.blogspot.com/2011/01/hal-wags-kfcm.html


my entry

keynah said...

salam elia...
rasa mcm lama tk bce ur blog..
pdahal bru seminggu je..hehhee..
tpi dh de citer cm niekan..sedih kan dgn citer2 cm nie...diowng tue tk de keje ke nk wt!!haiyoo...
tk pe..usah pedulikan mereka ye syg..smoga kamu tabah melalui segalanye...cekal..dan terus cekal ye..
sudi2 jengah my blog k..de about ur MIA k..

http://keynahzalee.blogspot.com

Quinary said...

Hi elia,

Manusia ni dijadikan Allah bukan hanya sebagai rakan, tapi juga sebagai dugaan. Jadi jangan terkejut dengan response yg kadangkala tak kita fahami, manusia ni dijadikan Allah macam2 perangai, jadi adat dan lumrah kalau ada yang mengata mencaci, sabar saja ye dear.

Take my words as nasihat dari seorang kakak pada seorang adik, think about what I will say, ikhlas dari hati :).

Actually kan elia, macam juga kalau kita belajar memandu ada defensive driving, kita hidup sebagai manusia juga perlu selalu ada defensive mode. What I mean by defensive bukan dlm bentuk mempertahankan diri semata, tapi dalam bentuk membina pagar disekeliling kita supaya orang tidak mudah masuk ke dalam ruangan kita dan seterusnya menyerang kita. Ibaratnya kalau dalam badminton game, jangan bagi bola tanggung. The way I look at it, dear, is you have opened too many spaces for the not-so-positive vibes to come in. Build a little fence around you, do not be too open with everything. You might see it as fun to reveal everything now, you are young, still immature, it is understandable. But as you get older, you might see this as not-so-appropriate.

In defensive driving, kalau kita dilanggar dari depan ke, belakang ke, kiri ke, kanan ke, sedikit sebanyak kita ada menyumbang ke arah berlakunya kemalangan tersebut. Likewise, when people talk about us, look back and evaluate, have we given them space to talk about us? Have we done anything to invite them to do that to us? Always remember, it takes two to tango.

Take care dear, may Allah bless you, always.

Elia Si Jejariruncing said...

thanks everyone for your lovely comments..i appreciate every single one of it..yang baik akan sy amik n cuba betulkan..thanks ye semua

Blog Widget by LinkWithin