Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, January 14, 2011

Naruto miniature collection




Some people will say " Apo kobondonyo nie? menghabeshkan boras ajo!"





Some people might just say "ooo.. ok"






Some people might question "haaihh.. bagi ni je ke? are you sure?"




Some might also think " ishkk... cam tah hape hape je minah ni. is that all she can give? cam budak budak!"


But the only thing matters is when he said..


"Waahhh... cantiknya.. mana u dapat ni? i love it so much! thanks sgt.. buat susah susah u je" *dengan wajah ceria seorang kanak-kanak mendapat mainan kegemaran yang sentiasa diimpikan*


Moral of the story: Different people might have different oppinions or point of view. Beauty is in the eyes of its beholder. Who are we to question someone's or something's beauty?

p/s: Membahagiakan hati orang lain kan jauh lebih baik dari melukakan? =)

42 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

pedulikan cakap orang...

yg penting kita tahu saper diri kita dan aper yg kita buat tak menyusahkan orang lain...

(^^,)

emymeyo said...

weeee..miniature yg sangat comel! i pun ske kumpul yg pki2 kimono tu.

oh. sokong kata2 "Membahagiakan hati orang lain kan jauh lebih baik dari melukakan.."

dan..menerima kutukan dan kritikan dari insan luar lebih bagus kerana ia dapat memberi lebih kekuatan untuk diri kita. chai'ok girl!

btw i love amyamy's!

ayu firdaus said...

Elia kalu si apek suka baca komik surat dia baca online at mangareader.net mmg best semua latest chapter manga ada... Lagi2 naruto

missbby said...

sweet..the best part is bila kita boleh buat orang suka dengan apa yang kita bagi kan..yang penting dia minat..

Yna_Mina said...

wow!! bestnye idea ni...

pssstt, leh akak pinjam idea ni nnti ok..heee

Chinta Manis said...

Olo-olo so cute.. ni mst tuk baby MIA ek... hahaha... nnt birthday akak elia belikan set garfield lak tau... huhuhuhu

:: noremy anak rahmat :: said...

yup...just be urself...

kadang-kadang susah nak puasakan hati setiap orang kan?

u know urself..

Lisa said...

unikkkk! hihi.

AyuE SurihanyOt said...

mana kau beli?siot aku minat naruto kot..

Jojo said...

Kak Elia pom minat naruto ke>?????????????

cik nur said...

lelaki mmg minat bnda2 mcm nie
bf nur pun suka tapo terpulang apa yg dia minat ada yg naruto ada tuh sinichi kudo kan :)

shahsyaz said...

i suker sasuke...

huhuhuhuhuhu

n naruto gk...

Syafiq Rosli said...

cumil2 je

::puTri:: said...

wow! really nice bufday present!!never cross my mind at all!!

visit me here http://putrisue.blogspot.com/ , elia...

fathia elmira said...

waaaa..bestnye klu dpt hadiah cmtu gak...he2

izzati said...

narutooo! ahakz~ kalau la dpt bnd ni..huih mmg best..cute!

business said...

nice

❤ C!K MAZ's❤ said...

betul tu...rambut sama hitam tapi hati lain2..renung-renungkan lah...^__^

mALd!EyA said...

present 4 ur IA ek..huhu..
so cuteee~


note:xkesah apepon gift dr seseorang..yg pnting dye igt n ikhlas..=)

abcdefateen said...

waa..gempak aa..mane awk bli eh? nak jgk ^_^ i'm a naruto fan!

143me said...

elia...can i call u that?at first mau jenguk2 jer sbb ada info pasal KFCM tp i suddenly fell in love with ur writing..u make me laugh at night instead of laughing sbb tgk raja lwk musim tbaru ni..i hope i can attract people with ur humour ^y^

ijatnuar87 said...

wahwahwah..sangat menarik...boleh tau beli kat maner nih?pelisss.s....

Elia Si Jejariruncing said...

hehe.. patung2 tu elia beli kat Subang Parade. yg kotak tu tmpat lain..tak sangka ramai gak yg minat naruto cm MIA..huhu

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

waaaaaaaa
mana dapat??

i like it toooooo!!!!

Azalina M.Salleh said...

ehhh klu kita org bagi ni... inilah yg kita paling suka.. kita pun suka naruto.. hehe comel sngt naruto..

y u y u Z u l a i k h a said...

HAHAHAH.. comel je narotu semua tu... dulu yuyu suka kumpul juga. tapi sinchan.. skrg dah tak dah ^^

ijatnuar87 said...

subang parade?memang satu set atau beli satu2 nih?sangat berkenan,kena cari gak nih...blh tau rega?

fiza_sensei said...

elia,
that's cool! klu saya yg dpt sure dah lompat gile2. minat giler anime naruto. klu org ckp dia mesti tak suka belum tentu dia xkan suka benda tu kan? tiap org xsama :)

tenangsudey said...

waaaaaaaah sgt la tak ternilai harganya... benda cani bukan mudah nak cari.. lebih2 lagi yang koleksi mcm nih...




wah bestnya apex..



Jom Baca Terbaru!! Dr Rozmey mahu wujudkan dRBook gantikan Facebook

Shag said...

ELIA~ MANA DAPAT? NAK JUGAK!!! Hehe :P

Entri terbaru Shag : Fibroid Kandungan. Bahaya atau tidak?

aida hashim said...

you knw him better. other than that, nothing matters so much :) biasalah mulut org kan :)

SJ said...

i'm the other party who's not interested in naruto. Tapi mana nak dapat almari/rumah naruto tu please? I want to put my accessories please.

Ticer Syah said...

err.belog kakak elia tak bole masuk..dia mintak paswod.. aiyoh..takde harapan nak join contest T_T

Heidi Shafiq said...

wow.. aku pun minat naruto jugak! sep! sep! :D

naDia said...

best best :)

Shafa Weasley said...

naruto shipudden XD


kalau ada masa baca la entri ni ~~


http://jeritsanasini19.blogspot.com/2011/01/lagi-kisah-penjaga-gol-kelantan-khairul.html

ezny said...

Cool :D semua caracter ade ke? Okay , if I have that I will takingcare of it, tak bgi siapepun sentuh, haha :P anime cool!

kelipkelipchumel said...

mmg sgt suweet oke.nothing more precious than to have a smile on da face of our loves one. (ntah btol ke x gaya ayat neh ha.asal dikau phm sudeh ek)

peNgHuNi dUniA said...

Omo! bestnye....naruto & the geng...elia,u beli kt mana benda alah tue...pls let me know ye,ye........... =)

She Is Eleeza said...

cute okay! haha. i loike! :D

SJ said...

Elia, mana u beli kotak kayu yang cantik tu?

Mimy Hamid said...

eila...mana nak beli naruto ni...pls bgtau ek..email me nor.zmy@gmail.com....nak suprise hubby ..yeayyyyy dia minat giler naruto

Blog Widget by LinkWithin