Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, January 20, 2011

Family Day @ Sunway Lagoon


Cerita agak basi bertarikh luput 1.1.11.
tapi takpe. mak tak kesah. masih boleh dihadam. ye dop?


Cuti New Year 2011 yang lepas kami manfaatkan dengan beriadah sambil mengeratkan silllaturrahim antara 4 keluarga. Mine, Zamir's, Alia's and Aunt Nora's.





idea terkejut tergempak hasil cetusan idea MIA di malam new year yang menyatakan hasratnya nak bercuti+berkelah sambil bermandi manda di taman tema bersama keluarga angkatnya n my family. last minute planning akhirnya berjaya menyatukan 4 family sekaligus merapatkan hubungan antara kami.








Berkumpul di rumah Zamir dan kami berkonvoi kira-kira 3buah kereta ke Sunway. aunty Nora dan sampai Pyramid. Cicik pulak akan menyusul kemudian. Selamat tiba di Sunway kul 2ptg. masa tu dah start ramai orang dekat entrance.








Rombongan cik kiah kita disertai kira-kira 18orang termasuk 2 kanak kanak bawah umur.


Mama(Zamir's), Bunda, Auntie Nora, Uncle Yus, Along, Cicik, Zamir, Randy, MIA, Kakak, Adek, Lynnda, Aizat, Alia, Auntie, Amer, Akil..


baru 17..


kata 18??



laa.. myself tak kira! huhu..silly me!




::Kakak,Along,me n Adeq posing sementara dpt masuk::






Go go power rangerss... dh dapat tiket masing masing dah tak sabar nak masuk!




Once we're in!! yihaaauuuuww...







OOOOpppppss... sebelum tu.. jangan lupa



yang paling penting sekali is our secret weapon..








seronok seronok jugak tapi sun block jangan lupa pakai. to protect our skin for the harmful UV







4 botol sun block ye adik adikk..






Then, barrrulah boleh sambung bergumbira di taman tema. hahahahh!






i said bergumbira bukan bergomo! ishk3..kanak2 dirumah jangan tiru aksi ini ye





tak boleh blah part ni. bila nak snap pic buat2 la macam tengok map. dua ekor ni kalau dah bergabung memang masuk air!



Disebabkan kami amik pakej yang involve berbasah-basahan, so haruslah kami transform ke uniform masing2.



bertukarrrr!!!









e'eh.. ada gak fans yg interframe? layann jerk..huhu









ni ntah kenapa MIA jadi cam aziz satar dlm cite Ali Baba bujang lapok. excited sangat kot nak gi main amusement park ni..



















Haritu je memang ramai dan banyak kali MIA diserbu peminat nak bergambar. sampai nak gi ke satu-satu tempat pon asyik disekat-sekat. tapi dia tak hampakan permintaan peminat. yang menariknya, peminat yang datang bukan saja dari Malaysia tapi ada juga dari Singapore, Thailand, Philippines dan Indonesia. ternyata mereka juga kenal dengan player2 M'sia




:: ini peminat dari Indonesia ::


tak lama lepas abis main amusement games, ujan turun renyai2.. kami pon g cari tempat berteduh.




:: org lain sebok nak amik gambar ngan KF, kita suruh KF amik gambar kita.haha!::






Sebelum mandi kita isi perut dulu..













nyum..nyum..





kebetulan haritu kita ada 4 orang "Amir" dalam rombongan. iaitu Amer(aizat), Amer, Amir Redzuan(Randy) n Amir(zamir).. so bila sorang tu sebut panggil "amirr..", 4 orang menyahut. kelakar!






thenn.. hujan pon dah stop, perut pon dah selesa..


apa lagi???


redah saja lagoon ituuu!!

















Best gila kot bermandi-manda dan beriadah dengan family tercintaku ini. best sebab ramai-ramai. the best part bila tengok dua jejaka rimau malaya tu test surfing. berdekah-dekah kitorang gelakkan.. kelakar.. aiiiyy... takperlu la nak cite camne rupanya.. hihihihi..





masa mandi juga kami tak terkecuali dari diterjah peminat untuk bergambar. rupanya adik berdua ni happened to be my blog's follower jugak. huhu. tapi mahal kot harga gambar ni sebab cameramen Sunway yang tangkap. kalau tak silap rm 35 sekeping. thanks la dear for tagging us.






menjelang lewat petang kami pon bersiap untuk balik. tapi sebelum balik, special request from MIA.. dia nak bergambar ngan harimau. ok ok. layankan aje..




keesokannya kami pun bertolak pulang ke Kota Bharu. tercapailah impian kami untuk membawa famili pergi bercuti yang telah lama kami rangka namun planning last minit camni lak yang jadi. overall, we had so much fun and this is indeed an unforgettable splashing good time!


OwhWellWhateverNeverMind: Saya TIDAK akan mengHALALkan sebarang gambar yang diambil dari dalam entri atau blog ni tanpa meminta keizinan saya.


32 comments:

aMyErInAiMiE said...

yeay! i like ur last statement! ade la tu yg wt keje haram nnt.haha.biarkan mereka dgn labi2nye

anaMuslimah said...

nape rimau tak pandang kamera?
smgngat Harimau Malaya tu..

ayaa alyy said...

npe tuh sua MIA masuk dlm kndang sekali. hehe. anyway, u both are awesome couple ! :)

Noni@Noraini said...

besh :-)

NUR AMALIANA said...

bestnye dapat g sane..org KB dh sampai..org KL x sampai lg kat sane...sweet la elia dgn KF...suke tgk korg 2...sweet kapel...:)

bun_nee said...

best2

Elia Si Jejariruncing said...

aMyErInAiMiE : haha..kalau DAH BACA xfhm2 jgk xtahu la kan

anaMuslimah: tak tau la rimau2 ni..huhu


ayaa alyy : haha..rimau2 ni kalau dah sekandang xtau la apa jd..sarkas la kot


Noni@Noraini : =)

NUR AMALIANA : biasa la tuu.. thanks anyway

Fiqa Sani said...

wahhh seronoknya main main air! hihi. happy ke nengok elia.

y u y u Z u l a i k h a said...

wahhhhhhh.. BEAST NYA DAPAT BERCUTI NGAN FAMILY.. YUYU NI BILA LA LAGI?? t_t

Fifyjammieasbim said...

hukhuk sy g sunway lagoon 31 dis la . ish kalau g 1.1.11 mesti jumpa kan :) btw i also ur fans :) tak de jodoh nak bertembung gak nye :) btw you both a sweet :)

Dira . said...

suke post niee :) omggggg khairul fahmi :)

❤ C!K MAZ's❤ said...

hai elia...
bestnya...akak dah lama tak pergi sana...huhuhu

velasrizal said...

wah seronoknya di sana

Calon Pilihanraya Dun Tenang (N5) Johor 30 Jan 2011 : BN - Azahar Ibrahim, PAS - Normala Sudirman

♀ Perempuan Manis said...

seronok tgk apex still boleh berseronok spt sblm ni, wpun ada waktunya masih lg tersekat2 dgn fans yg berebut nk b'gmbr ;-)..klau akak pun, of coz x nk ketinggalan ^__^
may Allah bles both of u \(^_^)/

ishiko said...

wahh.. lame da xpg Sunwaylagoon neh....

. sabrina . said...

sweet ! suke tgk korg sume :)

Aida Radzi said...

sweet memories .... :)

missbby said...

So sweet..seronok keluar ramai2 ngan family kan...

Lisa said...

huhu, dah lame tak g sunway lagoon. last pegi pon kecik2 dulu.

btw, moga berbahagie okeh :)

Cik Shag said...

Wargh~ Dah lama tak p sunway lagoon! :D

Miera Salim said...

waah! happening nye ~
yang bace poun dah ase cam sonok giler , apatah lg yg pegi . :D

Nadia Amrina said...

wahh wahh best nye :)))

1001 penawar penyakit said...

meriah jek tengok. especially tengok couple KFCM dengan Elia. so sweet.

shatooman said...

lama dh x pergi sunway..5 tahun dh kot~ pergh..taf la bodi apex..

.::: Princess MOMOY :::. said...

wah bestnya...
mesti fan kat situ terkejut

Student Perlu Tahu | RESUME
Peristiwa itu masih menhantui diriku...

Nema Villa said...

best la kann tp mase sgt limited la dek peminat yg nk bergambar tu... saba jela ..

ZaTyouP said...

u,bout ur statement psl xhalallkn sape2 yg amik ur photo tu tanpe izin u,sorry ae..i pnah wat 1 entri bout u ngan apex n der 2 pic dr blog u tp tu i jumpe coz google image..if u mind,i bley remove dat photo..http://zatypunyeblog.blogspot.com/2010/12/fenomena-si-apex.html

Elia Si Jejariruncing said...

waahh..ramai jugak yg dh lama tak pergi sunway lagoon kan? sy pon..huhu..

zatyyoup: dont worry babe..i dah halalkan u..=)

emaduel said...

nak cakap masa korang kat sunway kami nampak tp cam xsempat nak bergambar bersama.huhu :D

Ah SEng said...

kak . tumpang tnya .
berapa ringgir sorang masuk kalau ambik package mandi2 jew ?

ZaTyouP said...

thanx ae dear!!dun worry,if i amik ur pic pun,i xkn gune utk bende xbaek punye..;) keep up ur writing babe!!

Awan Fantasia said...

Semoga Hubungan Korang Berkekalan Ke Anak Cucu...

Ikhlas DAri : www.awan-fantasia.blogspot.com

Blog Widget by LinkWithin