Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Wednesday, June 6, 2012

Kekasih Baru


Setelah dipertimbangkan dan difikir panjang panjang, akhirnya i have decided to share with uolls jejaka yang berjaya mencuit hatiku. *tutup muka*

orangnya sangat besederhana. berkulit sawo matang, berbudi bahasa, menghormati orang tua, merendah diri yang penting dia seorang yang kelakar.


kacak bukan?

kenapa muka dia bentuk bintang?

sebab dia seorang bintang la..

bintang???!!

hehehe.. mesti korang tak sabar nak tengok wajah disebalik bintang tu kan?

hamboih..

kepochi jugak uolls ni kann?? ;p


R U READY??

....
...
...
...
..
..

JENG jeng JENG...

...
..
..
...
..




Tadaaaa.... keh keh kehh... terkezut tak?

lu kena beb!

hamboiiihhh.. pantang gosip sensasi laaajuuu je korang kan?

tapi takpe... kak jejar pon begitu juge.. heee...

sebenar benarnya...Ni lah Hairi Anak Wayang. atau nama komersial dia HAIRI SAFUAN

Mana saya jumpa dia? haa.. ni masa haritu saya teman my bestfriend Pinky shooting untuk Drama Ameera kat the Curve. i met him. ikotkan masa tu bukan kali pertama jumpa dia sebab masa tu kira kali kedua ikot Pinky gi shooting cite Ameera ni. masa 1st day tu jumpa ramai sangat artis. Hairi, Zarina Zainoordin(sporting n friendly), Faizal Hussein (hensem gile in person) dan pelakon2 lain.


Hairi ni memang sempoi abes. lepak kat set baru kenal pon dia dah borak macam member lama. So masa second time datang teman Pinky as her PA pon abg Hairi ni nampak je kitorang terus dia mai menyapa. baik gile. sempat bergurau senda lagi ngan my mum.

But the best part abg Hairi ni siap bagi kata-kata semangat dan siap doakan lagi kebahagiaan saya. huhu. so sweet. terharu sebab dalam semua artis yang dlm set tu, abg Hairi yang kenal who I am. taktau la camne dia tahu tp dia cakap dia recognize my face. then bila dia berjaya teka I just smile because i dont usually tell ppl. kalau yg dah tau tu tau jelah kan.

That day jugak dapat jumpa Rita Rudaini face-to-face. nak sangat bergambar dengan dia tapi masa tu rambut dia tengah bergulung dengan curler so macam kejam plak nak minta dia bergambar ghuper itu. so terbantut la niat nak bergambar ngan kak Rita. plus masa tu tengah hangat plak kes cerai dia tu kan. so i dont want to add any more burden on her shoulder. maybe next time la if ada rezeki.


Kepada korang tak tahu, cerita Ameera ni dah pon disiarkan kat TV3. cerita ni serious best. lagi-lagi bila penulis skrip dia Sharifah Abu Salem. kalau tak silap dia penulis novel. dah 2 novel yang saya pernah baca karya dia ni. dan semestinya cerita pasal konflik keluarga.

Certa Ameera ni tak kurang hebatnya. banyak konflik dan penuh emosi. jalan cerita dia pon best. I know because I've read the script. ending dia pon saya dah tau. hehe. tapi taknaklah spoil the story kan. korang tengoklah sendiri. saya sendiri tak terlepas untuk menonton cerita ni. sebab memang bestpon. kalau korang yang mana dah terlepas beberapa episod jangan risau. boleh tengok kat tonton.com.my.

p/s: tajuk entri hanyalah rekaan semata. harap tiada yang berkecil hati ye ;)

44 comments:

kakcik said...

Hairi ni bila berlakon watak jahat memang menjadi, kan?

Zee Azie said...

huaaaaaaa.. tipah tertipu. baru nak excited tau mak jemah! hahaha

snuMun said...

tkezut! hehehe...papepun, be happy dear!

Pink Lavender said...

alolo elia..
comel le dia tuh..memula dia mcm agagk kaku gak berlakon..opss..jgn marah ye elia
tp skrg ada improvement..

anyway selamat berbahagia tau...=)
akak pon tgh melayan citer ameera tuhh..xske ar dgn zarina,memula setuju tp mlm td dah npk angen giler dia...

nak dgt jumpa rita rudaini tuh..
mesti lembut manis je orgnyer kann

Princess Feyqa said...

ingat siapa la tdi hehehe

AqilahTahir said...

terkejut ceq...huhu...takpa2,Allah knows better..harap cik elia jumpa bakal suami yg menerima cik elia seadanya..then terus kawen pun takpa..love after marriage is awesome..(ceh konon,pdhal kawen pun belum)^^

Puan Gojes said...

ala, kalau btl apa salahkan dear :) hey, da ada yang berkenan di hati ke? tak sabar nak tahu sapa jejaka yang bertuah mencuri hati elia ni :)

Cheetah said...

ingatkn betul2 kekasih baru.hehehe

Wana Owen said...

pinky berlakon jadi watak apa dalam Ameera?

suzie rahman said...

salam elia. amboi untung lah. t kim salam kt hairi..suzie pon minat die.

~~CaHaYa AzLiN~~ said...

~~ weeeee........skalik hapdet smpai due...hambek kau....bace smpai muntah.....igt elia da jmpe bintang hati td..huhuhu.....ehem2...nnti dtg set kali ke 3 ngorat lar dia...hahahaha...;p ;p

faa.rosli said...

ingatkan btul da ade pengganti..hihihi

stichares said...

ala, lia....k hani bukak jer entry ni tadi,,terus dub dab dub dab..teruja la ..ingat lia betul2 nak tunjuk buah hati..heeeee... tak pe2...nak surprise kat kami yer... heeee..apa2 pon... k hani doakan elia @ cik jejari kita ni..happy with sweet heart.. :)

Oshin said...

sweettttttt

sitinuraffizza said...

suka sgt cte ni!! stp epi t'tunggu2. untung elia dpt jmp mreka FTF. :)

Nyamuk Terbang said...

eh mcm sesuai jer dgn akk elia..ehem

diana said...

laju je singgah sini nak tengok kekasih baru dia..hahahah...

lemoc b0NgoK said...

elia,ok ja kalau sesekali buat camni.
tapi kalau dah banyak kali buat, naik fed up jugak mak jemah ni.
lepasni kalau betul2 ada pakwe takyah update k.

nini said...

amboiiii...dan dan na....ingatkan betul2 la tadi...p kalau betul pun y not kan...=p

jejari runcing's top fans said...

hahaha>>> buat suspens jer tadi

Atiqah Wadiah said...

citer ameera mmg terbaik:)

Elia Si Jejariruncing said...

@kakcik tau xpe. mmg menjadilah bekas penuntut ASWARA ni

Elia Si Jejariruncing said...

@Zee Azie huhu..terkezut kn? sy pon..huhu

Elia Si Jejariruncing said...

@snuMun huhu. u too. hidup cuma sekali, so kita enjoy ;p

Elia Si Jejariruncing said...

@Pink Lavender tulah.. dlm cite ni pn zarina ni mcm ada something wrong gk. sama2 la kite nantikan

Elia Si Jejariruncing said...

@AqilahTahir aminnn ya robb..

Elia Si Jejariruncing said...

@Puan Gojes erk,.. no komen..biarlah masa dan jodoh yg tentukan ;)

Elia Si Jejariruncing said...

@Wana Owen lupalah nama watak dia. tp dia jadi pompuan yg nak dijual jd pelacur oleh Farouk dlm cite ni

Elia Si Jejariruncing said...

@suzie rahman insyallah kalau dpt jumpa lg

Elia Si Jejariruncing said...

@~~CaHaYa AzLiN~~ heee.. ishk..xkan kite lak nk ngorat retis.. xmampu akak ;)

Elia Si Jejariruncing said...

@stichares haha. sy lagii la dup dap dup dap nak tunjuk. biarlah masa yg menentukan ye

chea said...

ala,ingat kan betoi2 kekasih baru.hmm..heee

Sally Yatiey said...

Ingatkan betul kekasih baru. hehe :D

nn lylyn said...

jarang dpt ikut crite ameera ni..slalu je wt keje lain time tu.

Cik Mizah said...

moga2 akak elia dpt jodoh cepat dgn lelaki SOLEH ameenn

Hidayah Bach said...

Issyyy..
Wa kena beb nih..
:)

Hidayah Rusli said...

semangat bukak entry ni nak baca haha last2 kene tipu :p kak elia comel gileee :D

Leadership Developmant Training said...

kunjungan gan .,.
Menjaga kepercayaan orang lain lebih penting daripada membangunnya.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.

NadyaBubble said...

Ngeh ngeh, baru nak bergossip.

Ain Runnia said...

haha..wakenababe! ingat ke betul lah td..hehe..nakal kak elia ni..:P

Fatinnadiah said...

ley tahan lah hairi ni..akakaka...kekekeke...nama macam abg syer..kulit sama..org ckp abg sy hensem,tpi as adik sy tgk abg sy biasa je pon .siap dok ngata lagi ,"apalah yg org nmpk kt abg aku..x hensem pon.."
tpi bila aku tgk hairi safwan ni aah,bole thn lah,kulit gelap tpi macho.melayu lah katakan..dia berlakon drama bonda tu superb...

dunia jer said...

@Elia Si Jejariruncing
kawan kak ya, pinky tu jd ape ek dlm cite ameera 2??
p/s= da tnye kt twitter tp x dirply
(:

Elia Si Jejariruncing said...

@dunia jer oh..watak dia nama Nora dlm cite tu. xkua lg rsnya watak dia

mizeyta said...

kalo jadi bf betul pown ok pe???hihihi jgn marah yeeee

Blog Widget by LinkWithin