Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, June 19, 2012

Sambut Hari Bapa dengan Blue Velvet Cake




Sambutan Hari Bapa haritu kami sambut dengan menjamu selera dengan kek velvet biru. selalu kita dengar Red Velvet cake je kan? kali ni kami tampilkan kelainan sikit satu sebab hari bapa, second sebab Abah memang suka warna biru. that his fave colour.



Malam tu semua ada. si kecik marissa pon excited lebih bila tengok kek. mata terbeliak mulut duk kumat kamit mungkin dia dok mengomel sengsorang sebab kitorang tak bagi dia makan kek tu. yelah. kecik lagi kan..



Masa ni Hana pulak sebok lebih. die fefeeling birthday dia. duk nyanyi lagu Happy birthday to HANA, happy bday to you... huhu. kelakar je. ntah brape kali dia nak sambut besday pon taktau. ober tauu..


suka part bila abah cakap "sebelum makan cabut dulu manik manik atas kek ni. tercekik kang".. ololoo.. comel je abah ni. dia tak tau yg manik tu boleh dimakan..huhu


Bila dah potong tengok macam menyelerakan sangat. kami pon dig in..


Kek ni rasanya a bit sweet. tapi kata mama red velvet lagi sedap. tapi kek ni tak kurang sedapnya cuma she prefers the red velvet la... i tak tahu sebab red velvet pon tak penah try ;p


Kek ni kami tempah online kat "Le Chouette Macaron"
believe it or not, the baker is a man. yes. seorang lelaki okay!

pandai dia buat kek.. macaroons dia pon dikatakan agak femes emes.

Di kesempatan ini saya nak mengucapkan selamat hari bapa kepada semua ayah,bapak,abah,daddy,walid dan papa di seluruh dunia!


9 comments:

Pn. Sheila@CC said...

erm.... yummm yummmm sedapnyer...

kakcik said...

Anak lelaki makcik yang no 3 pun pandai buat kek, tapi makcik langsung tak reti!

Lawa Collections✿ said...

wow! blue velvet... ^__^

Cheetah said...

wahh nampak sedap je kek tu.. hehehe.. bole bagi link website kek tu? Tq ya.. ;)

AlyzaFisol said...

happy father's day to ur dad... :)

http://www.alyzafisol.com/

Sue-Rya Qistina said...

owh i like red velvet cake so much! 1 month to go to my birthdate! nak cari red velvet la. terliuq sudah! ngeeee~

http://suriaqistina.blogspot.com/2012/06/mari-memasak-part-3.html

myra abdullah said...

wolaaahhhh! bestnye.
mst sedap gile kan.hhhhhuhu

Atiqah Wadiah said...

nampak sunggoh menyelerakan :)

shera haifa said...

samalah red velvet pun kita xmerasa lg..

Blog Widget by LinkWithin