Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Sunday, November 28, 2010

Khairul Fahmi Che Mat palsu!


Tadi boring-boring saya search nama Khairul Fahmi Che Mat kat FB dan dapati ramai yang buat page dia. Page palsu! page atau account yang mengaku dirinya Khairul Fahmi the goal keeper.

Saya bukan marah kalau dia betul2 meminati apex. Buat la page sebagai penyokong. bukan mengaku diri sebagai someone who they are not. perbuatan tu boleh dikenakan tindakan tau tak? Plagiarism tau tak. Mem-plagiat identity org lain.

Ada sorang hamba Allah ni buat page "Penyokong Khairul Fahmi Che Mat". tu takpe la sebab terang2 tahu itu bukan dia. Ni tidak, menyamar jd org lain. yang dikuatiri jika mereka menyalahgunakan page tu. Risau ia akan memburukkan nama My Incik Apex. Tambahan lagi, kami taknak orang ramai keliru yang mana satu page apex yg sebenar


so.. ini antara page fb Khairul Fahmi Che Mat yang PALSU/FAKE:


- http://www.facebook.com/pages/Khairul-Fahmi-Che-Mat/150209311693373










Harap mereka ni insaflah dan hentikan buat camni. Nak minta tolong korang sikit leh? tolong report account2 sebagai "Report as spam or scam " dekat ujung kiri bawah account fb mereka. thanks..


Bagi yang belum maklum Khairul Fahmi Che Mat hanya ada 2 account fb.


personal account dia dah penuh. jadi korang nak add, add dekat fan page dia ye? Thanks~!!

37 comments:

awall udinn'ALFIE'starr said...

dah report sme page/profile tuh..bukan plagiat kot tapi identity theft..hehe untung apex ada maam yg leh handle bab2 internet neh..hehe

Haa Fakihah said...

lorrr tak sangka byk nye fake profile dia.

nour aishah aniza hasan el-yusuf said...

penetik ke cmne tu...agak2 la klu nk minat pown..page smpai byk cmtu..pepon, elia mmg seswai jadik cik puan PA yg cekap..:)

shida said...

ni la harga yg perlu dibayar bila dah popular...huhuhu..sesuka hati jer ngaku dia lah yg real ..padahal tak pon...fakers ader dimana2..

Elia Si Jejariruncing said...

Udin: thanks ye sbb tlg report.. tu la.. i dh diamanatkn oleh MIA utk bt apa yg patot..dia pn bz n xtau sgt nk bt benda2 ni

Haa: tu la..sy pon xcaye byk cmtu skali

aishah: hehe.. mmg skrg sy dlntik jd PA dia pn.. ckp sal PA teringat i kne siapkn resume dia..arghh..lupe2

Elia Si Jejariruncing said...

shida: btol 2..tp kdg2 xfames pon jd mangsa fakers ni

alin~hazlin~ said...

seri0us.. sy p0n x suke 0rg suke create acc palsu nih...

Nur Ain bt. Amran said...

banyak jugak page kat fb yg penipu ne. isk2.

Fatin Faheyma said...

ala akak..bkn stakat page abg k.fahmi je yg d plsu kn... byk lg page2 artis, pmain2 bola n atlit2 malaysia yg d palsu kn..

tenangsudey said...

grrrrrr... ni yang nak marah nih.. ada pulak wat bende palsu macam tuh.. isk2..

sementojarians said...

Apa kaitan FB aku masuk list ni? Cuba cerita sikit apa yg tak kena ...
http://www.facebook.com/profile.php?id=107033529367601

tempoyak.com said...

to be truth..i agak jeles ngan u..but after all.i harap i akan dpr tgk u n apex punye majis kawen nanti.looking forward for that day! ;)

iqbalhakimi said...

hehe..org dah macam artis mmg ada yg buat fan page palsu.. =D

Elia Si Jejariruncing said...

pada tarikh entry ni dibuat memang sah list2 diatas menggunakan id KFCM dan claim as him.

kalau skrg dh xde bagus la. thanks

eima said...

sejak dah glemer ni memacam ek org nk nyamar ...
bahye tul la...

Fathin_junho said...

biase ah tu, org popular. sabo je al kak. akaun FB Mohd Muslim Ahmad adw x? huahahaha ^^

khaifaiz said...

Nak buat mcm mana lg.. Tp steven gerard x pnh komplain kene plagiat walaupun akaun FB byk guna nama dia..

aYu said...

kalau dah glamer mesti ada kes fake kan...

bukan photographer said...

done helping u reporting

nurul said...

sabo je laa...dugaan...

faizahtul salwa said...

setuju dgn khaifaiz..its not a big deal anyway

cerita-gadis-ini said...

diorg yg bt akaun palsu mcm xde keje eh?

irwan norasyraf said...

memang ramai penipu!! saye pun bengang gler... ntah ape2 ntah.. susah nk cari yg ori punye... spe tau fanpage ORIGINAL norshahrul idlan talaha??

KeMBaLI™ said...

mungkin antaranya ade nama yang sama kowt..tapi yg betol2 tipu..mmg penipu lar..

KeMBaLI™ said...

mungkin antaranya ade nama yang sama kowt..tapi yg betol2 tipu..mmg penipu lar..

khairul said...

err,account yang pertama sekali dalam list tu FB account saya punya..maafkan saya kerana saya bukan bertujuan menciplak hak KFCM..gambar profile tu saya letak sbb saya minat sangat kat dia..dan nama saya memang khairul..saya tak letak nama KFCM kat account fb saya.saya letak nama sebenar saya KHAIRUL PAKHRUDIN.kalu akak ngan KFCM tersinggung,saya menyusun 10 jari mintak maaf..maaf ya?

Jose Ayvb said...

Chaiyok apek.! Kem salam sama itu apek.

Nadhirah said...

kak elia, akak ada twitter? saya nak add kak elia punya fb, tapi request penuh..akak ada twitter tak??..akak wat la lagi satu fb....nak add akak...please.......reply tau..

Hairun Ariffsyah Bin Yusof @ Hashim said...

biasa la tu. guna nama org lain,

geekz36 said...

ape kes sama nama the profile pic pun sama, memang fakers la tu.

Entry terbaru: Promosi! Akaun Hotfile 6 Bulan Rm20 Sahaja

hakeem kira said...

haha aku tak paham betol kehidupan orang FAKE ni . tak de keja lain nak buat dah ke ? baik la g jual pisang goreng dari wat benda pelik2 ni .

Aina Aiko said...

akak, tlg add sy plzz..
sbb sy try add akak n a.fahmi nye fb,..tpi xleyh..maybe sbb dh rmai yg add..nie fb sy-Aina Nakatsu Darwisya
papep0wn..syg akak..huhu
akak n a.fahmi mmg spadan..
sm0ge hepi2 ngan akak pnye Incik aApex..huhu

nadiasteady said...

confirm dah ramai yang tertipu dengan page palsu nie,
tapi eila dalila ramli(khairul fahmi) tu,
real ke fake?

Elia Si Jejariruncing said...

eila dalila ramli(khairul fahmi)???

i tak tahu menahu pon sape dia tu??

MerLe said...

uishh..rmainye yg menyamar..ish3~

tQah_jakaria said...

salam ..akak elia..tk jmpa lah fanpage apex,,yg mna stu ek?

Fid"s said...

tak baik mainkan identiti orang
menyusahkan orang nnti
harap faham.....
sedarlah siapa yang berkenaan tu.

Blog Widget by LinkWithin