Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, December 16, 2010

Apa barang tengok bola kat rumah? Bukit Jalil la babe.

Rabu, 15 Disember 2010, Stadium Nasional Bukit Jalil

Wahh... tak boleh blah je tajuk.. nak bikin panas.. macam gud2 je kan..

baru first time tengok bola kat stadium dah kecoh. huhu. jangan marah, bukan niat nak berlagak. cuma nak menonjolkan kejakunan diri ni. maklumlah sebelum ni tak berkesempatan tengok my bf main live. dulu pon aku yang selalu duk rumah tengok bola kat tv je. buhuhu.. sedeyh..

Sekarang ni tak nak cakap banyak.. nak lebihkan gambar je..

so, jom kite layan.. zass...!!!






Dapat tiket free jadi nak bawa siapa? akhirnya decide i bawa adik yang merupakan peminat fanatik "bakal abg ipar" dia, mak dan my bff -Pinky yang tak pernah minat bola tp nak bagi sokongan kat My Incik Apex.








Keluar rumah kul 4.15. sampai Bukit Jalil 4.58. lebih kurang 5ptg gak la sampai.


sampai2 malas nak masuk lagi. lepas dapat parking kitorang pon jalan2 tengok gelagat penyokong dan membeli belah sikit.





dekat kul 6 baru masuk Stadium.










::lengang lagi org time2 ni::







:: kul 6 lebih dapat tengok drg rehearsal ::




::Baju merah tu penyokong Vietnam. semangat drg awal2 je. pastu senyap::







::Players pon masuk untuk training warm-up. aik,ada bendera kelantan tuu::





Topi yang awalnya dibeli untuk si adik dah menjadi hak si kakak sebab si adik rimas nak pakai topi tu terlalu besar untuk kepalanya. ok. ok. kakak yang baik takkan biarkan adk kesayangan kerimasan. *wink* =p









First time dapat tgk apa MIA buat kat stadium b4 game . dapat tengok dia gelek2kan pinggang, guling2 tangkap bola, main passing2, dribble n macam2 lagi la.. yang penting dapat tengok MIA in that sexy purple-barney-colour jersy.. me loikee!!






Seperti biasa sebelum game MIA akan call. tapi kali ni lain sikit sebab i ada kat stadium.

" Kitorang duduk kat VIP west. belakang dinding tempat VIP. Amer pakai topi FAM yang ada bola tu tau. "


so bila dia masuk padang nampak dia cam tercari-cari. then kitorang ni punya la melambai macam orang yang stranded kat pulau LOST dan ternampak helikopter= lambai cam orang gilak! akhirnya bila MIA nampak, dia lambai balik rasa cam David Beckham bagi flying kiss kat aku pulak. punya la happy! nasib kite duduk belakang2.. tak siapa perasan kejakunan yang melanda diri ni T_T





Tak lama lepas tu Pinky pon sampai dengan boyfie nya.the game is about to start!







::Aarrrgghh... *histeria* ::


Game 1st half nampak macam Vietnam yang banyak attack. tapi nasib la gollie Msia dapat buat sambutan cinta dengan baik sekali. (bkn saje2 nak puji ye). tapi game masa 1st half ni boring sikit. tak banyak excitement.

1st half ended with Msia draw 0-0 with Vietnam.

sedang mereka berehat...




Aikk? camne gambar ni leh sesat sini ni?? Kembar Aidil & Zaquan datang masa nak masuk 2nd half. kebetulan pintu VIP tu sebelah i je. my lil bro amer cepat2 grab camera n amik gambar kembar Adik- zaquan. sayang, bukan i yg amik picture ni tau. sumpah! *muka menyakinkan*
btw, yg kt blkg tu kembar Abg. *buat muka tak bersalah* la lalalalaaa...




::2nd half game started::


lebih cemas, mantap, best-tahap-montot-tak-cecah-kerusi-lebih-dari-10-minit!!








When the wisel blows.. YeeEeEeAAaHHhhhHhhh~!!! We Won!! 2-0 babeyy~!!


Bonus= dapat tengok MIA sujud syukur LIVE!!

DOUBLE YEAAYYY~!!









:: Bendera yang dibawa dari rumah tokmama ::





lepas game kitorang tengok MIA yang diserbu wartawan untuk interview dan penyokong minta bergambar. before dia masuk dressing room sempat lagi kalih lambai kat kitorang.. haha.

kitorang tunggu kat stadium sampai dah lengang baru kitorang bergerak balik ke kereta. jalan slow2 dan drive ke Hotel Palace of the Golden Horses untuk jemput MIA. lepas g amik dia kitorg g makan kat kedai mamak area Sri Petaling. pas abes makan hantar MIA balik ke hotel sebab kul 3.45pg dia dah kena check out dan flight ke Hanoi kul 6 pg td. kesian diorang tak cukup rehat lepas game dah kena travel.

itulah antara pengorbanan pemain bola ni..

16 comments:

natashacherahim said...

hehe....bestnya :D nnti next 15 leh la p bukit jalil lagi elia..tgk piala sumbangsih plak..

Elia Si Jejariruncing said...

tasha:15jan ke? kalau jan xleh la..elia dah start kuliah..=(

Haa Fakihah said...

wahh penatnye jadik dia. btw lia, tajuk entri cam nk gadoh ea!! hahhaa.

15jan tak dpt g takpe, wakilkan kt kitorang. nti suh kak sha snap pic bebanyak pkai dslr dia. :))

Elia Si Jejariruncing said...

k.ha: hehehe..saje bikin panas.. kontroversi. 15hb ni korg tgkkn utk ya la..bole kn??hehehe

Haa Fakihah said...

@lia : boleh insyaallah. hehe. ya stat kuliah bile?

twinkle'lilis said...

awww awww awwww!
sweet lah kak ooi.
nanti nikah ivite noh kite ore klatey!kihkihkih;') footballer mcm xdpt rest ckup je.kesian~

Congratz the team for winning the game.

Elia Si Jejariruncing said...

twinkle: nikah??huhu..insyallah..

NotY taPi SkemA said...

elia..nnti suh bf u kim salam kt mamat yg sumbat gol mlm 2 ek..walawei....(mke gedixx suh kim salam)hahhahaha

Elia Si Jejariruncing said...

Noty: sape? safee sali? insyallah. almaklum la sy ni pelupa skit

NotY taPi SkemA said...

ha'a..safee sali 2 la..tp lau kim salam 1 tam malaysia 2 pown x per..heeeee~~

Elia Si Jejariruncing said...

amboi..noty..noty..noty..tamak jgk ye..hehehe.ok.insyallah=)

NotY taPi SkemA said...

walawei...dh pown nme noty an..kna la noty btul2..hhahahhaha..bkn tamak..rncng mse dpan...hhahahaha..just joke..

Elia Si Jejariruncing said...

huhuhu..ms depan tuu..backup plan kena ada ek??hehe..klaka la..best2

NotY taPi SkemA said...

hahhahaa..lau elia rse mcm best elia pown blh buat...hahhahahaa....
(pergh,,lau bf bce nie,,mmg kna soal siasat nie)...hahaha

NotY taPi SkemA said...

hahhahaa..lau elia rse mcm best elia pown blh buat...hahhahahaa....
(pergh,,lau bf bce nie,,mmg kna soal siasat nie)...hahaha

Ullyana zaidy said...

elia!!!
wahh..best dpt jmpe zaquan..ekeke :)

best2 dpt p tgk bola live..
minat gak bola ni :)

Blog Widget by LinkWithin