Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, December 3, 2010

Jadi bidan saudara baru


Elia jadi bidan?? Boleh ke? berani ke dia? macam tak boleh percaya je. dia tengok darah pon dah nak pitam. ini kan pula jadi bidan. tak salah baca ke ni?



haa.. memang..





memang korang salah baca.. sebenarnya Elia memang la jadi bidan. tapi bukan bidan beranak yang push-push arrgghh arggghhh wekkk tu..



Elia jadi BIDAN TERJUN.



apa itu bidan terjun?





kepada adik2 atau akak2 yang dah lama tinggal sekolah tu sila selak buku simpulan bahasa adik anda ye. Bidan Terjun tu bermaksud seseorang yang dijemput untuk melakukan sesuatu secara mendadak. wah.. pandainya Elia! padahal dia pon google saje! huhuhu








Semalam saya telah dipaksa untuk menjadi mak andam atau make-up artis untuk pengantin perempuan. sangat mendadak. saya sendiri datang majlis tu tanpa secalit makeup dan barang2 make up pon tak bwk. nasib teringat dalam handbeg ada la brg2 basic makeup i macam mascara, eye shadow,blusher n lipstick. so i gunakan aje apa yang ada. pengantin pon tak bawa makeupnya.




::gambar proses makeup xde sebab nk cepat sangat::

Makeup bride ni sangat2 la simple. tanpa make up base, eyebrown pencil, fake eyelashes, shading hidung or even concealer. kalau ada mesti lagi cun! tapi xpe. she want it natural look. so ok la kn?




:: cantik jari dia. ni sebelum dinikahkan ::




::The Wedding Ring- cincin turun temurun dari mak mertua ke menantu(sweet!) ::




::The Groom::




::The Bride::





:: Mother of Groom ::




:: Father of Groom ::







:: The Hantaran ::





:: Otw ke pejabat Kadi ::




:: Di Pejabat Agama Keramat AU2 ::




:: Dup dap dup dap.. aik. aku lak yg over ::






















::Alhamdulillah.. mereka sah menjadi suami isteri::




::Happynya uncle aku sorg ni setelah bergelar suami::




Majlis pernikahan ni agak mendadak juga sebab ikot plan awal sepatutnya mereka ni nikah 10hb ni. tapi tup2 Tok Kadi minta dicepatkan sebab dia ada hal. So agak kelam-kabut juga la. Pengantin pon terpaksa kerja pada hari tu sebab dah tak sempat nak mohon cuti. Nasib la nikah lepas Waktu Asar. Majlis walimatul urus akan diadakan pada 11hb ni. So semalam mereka hanya lansungkan majlis Akad Nikah je la.





:: Napa aku tgk muka uncle aku ni cam muka Noh Hujan ye?::






::Korg nampak tak?? sama tak? ::




:: Pernikahan Noh Hujan. tehehe! ::


Pernikahan ni sangat istimewa. bukan hanya kerana ia menyatukan 2 hati, tapi juga 2 bangsa. Isteri uncle Saiful kitorang ni, Auntie Eugene berbangsa Iban dan dahulunya beragama kristian. Setelah memeluk Islam beberapa bulan lepas, namanya telah bertukar kepada Nur Alia Abdullah.




:: Auntie Alia yg sangat comel! her voice especially! ::

Tahniah auntie sbb berjaya menawan my uncle yg dulunya otai area keramat/setiawangsa ni. huhu. kelakar bila ingat balik. uncle saiful xbagi kitorang panggil dia "uncle" dpn member2.. kena panggil "abg epul".. hahaha.. the good old days~!!















Selamat Pengantin Baru.. Semoga Bahagia ke akhir hayat~!!




OhWellWhateverNeverMind: Ni semua anak2 nenek sedara saya(mamatok). 3 beradik semuanya. fyi, Elia pernah jadi pengapit untuk Auntie Lynn(anak sulung), and Auntie Nora (no.2). tup2 untuk Uncle Saiful(bongsu) plak saya kena jadi mak andam lak! hehehe.. they are the people i used to grow up with. used to stay together back then when they are all "bujang".. sekarang semua dah kawin!


2 comments:

^mISz MatAHarIEy^ said...

ok.. owg pnyer engagement.. u will be the mak andam.. :P

brown19 said...

makeup yg nice and simple.... tp masih lawa!

Blog Widget by LinkWithin