Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Monday, December 20, 2010

Yesterday Was a Fairytale =)




Kenapa fairy tale? sebab semalam saya rasa macam saya seorang princess and MIA is my prince charming. memang la dalam hp kami MIA i letak nama "Prince Charming" and dalam hp Apex dia buh nama saya sebagai "Princess Aimie Harmelia" tapi semalam saya betul betul rasa macam seorang puteri. bukan puteri impian tu tau. puteri ala ala princess in a fairy tale.


Firstly because yesterday we went to Sunway Pyramid and coincidentally they have some sort of Christmas decoration yang ala ala fairy tale gituwww.. aauuuww~!


:: Ada orang siap dress berlampu lip-lap-lip-lap singing a christmas song ::

siap ada snowball yang besar lagi. tiba tibe teringat saya pernah bagi MIA snowball sebab dia pernah mention yang dia suka benda tu dan ingat nak buat collection tapi tak berkesempatan lagi. so saya bagi kat dia as his first collection. comel sgt snowball tu. i like it so much.





Tak pasal pasal kat Sunway Pyramid tu ada snow. ofcuz la fake one. konon nak bagi feeling feeling kat obersee(overseas) la tu.. tapi memang best. rasa cam happy je. tak pernah kot tengok snow betul betul. so jadi jakun skejap walau dengan snow-fake bukan snowflakes. tapi cam romantik je rasa with this surrounding..*berangan*




:: waaa.. ibu peri lambai lambai kat kite la! ::


meanwhile jalan-jalan tu kami terhidu bau yang perrrhhh. tak boleh tahan maa.. bau Famous Amos. my Incik Apex's favourite snack. dulu masa kat KB sampai sanggup g airport Pengkalan Chepa sebab kat tempat lain takde jual benda ni. suka sangat dia. sampaikan kalau dia nak g obersee siap kirim kat saya suruh belikan dah hantar kat dia bawak bekal.













Secondly kenapa i say yesterday was a fairytale sebab MIA dah tunaikan impian yang lama saya pendam. impian ape?

nak kawin?


belumm lagi laa...


sebenarnya saya teringin sangat nak makan kat satu restaurant ni. nama dia Full House Restaurant. macam tajuk cerita korea je kan?tapi ni restoran. tak ada kena mengena dengan cite tu. dari dulu lagi bila lalu je kedai tu tak sah kalau tak toleh sebab kedai tu santek sangat sangat!! i love the decorations, the environment, the colour, cartoons and everything. susah lah nak describe. bila tengok orang lain amik gambar kat tempat ni rasa jeles sangat.


Korang tengok la sendiri kenapa saya suka sangat tempat ni











:: Comel gile! all white. my fav! ::





::Ruang rilex @ makan ::







:: Selain makanan ada butik pakaian jugak dalam tu ::





Tengok tengok MIA nak bawa saya makan situ.. yeayyyy!! excited gila. seronok macam budak yang dengar ayah dia nak bawa gi Disneyland! yiippiee..









:: muka cover excited tapi sebenarnya teruja tak hengat hengat! ::





:: memang full house (penuh) masa kami pergi tu. pack gila ramai orang ::






::Ololooo... tomey tomei siap ada merpati putih lagi kat tempat i duduk tu. tapi ofcuz la yang palsu punya. kalau yang hidup punya, nanti penuh lah ngan dia punya "uu'uuk".. tak selera nak makan terus. nanti dari Full house jadi Full-of-shit-House.huhu..joking2! ::







::My prince charming.. mwahh!::





::tu la butik dia ::





sementara tunggu makanan tu kami pon mula la amik gambar. bukan selalu pon datang sini plus patung2 kat sini memang comel comel belaka. perabot semua nak white je kan. memang i suka laa sangat sangat!




yang i tak berapa suka ini Santa Claus tak cukup zat ni. nak aja aku bagi dia makan appeton weight gain. tak pernah seumur hidup saya jumpa santa claus yang kurus cmni. dah tu muda dan takde langsung rupa santa. dah tu masa orang nak amik gambar dia datang menyibuk pulak kat situ. blocking the view. dah tu takde character seorg santa pon. aiyoo.. i pon confuse ni Santa Claus ke Santa CLOWN?? huhuhu





:: blah pon. ok ok. posing lagi skali ngn mr Thomas ::




::MIA nak bergambar tapi malu malu so amik dari jauh je la ::



















:: MIA's meal : Chicken Chop ::






:: oit.. curik curik amik gambar shaye yee ::




















:: mine was seafood ape tah. tak ingat. biasa la mak nenek ni ::










Selama ni mati mati ingat restoran ni makanan dia mahal. tu yang takut nak masuk tu. ingatkan kenal beratus ratus la sekali makan. but actually the price is very reasonable. sangat berpatutan. kami makan dua orang tak sampai seratus pun. sangat terkejut. kalau tahu dah lama dah masuk kedai ni tau. makanan dia pon not bad. sedap!







Lepas makan dan bayar, kami singgah ke kedai tu punya merchandise shop. jual barang hiasan dalaman rumah. i fall in love with the place. then MIA cakap. "takpe.. takpe nanti kita nak beli rumah kita datang sini beli barang barang dia ye. "

hahaha. dia tahu saya memang suka sangat english style. if ada rumah sendiri nanti saya nak english style punya decoration n theme. kalau boleh perabut pon nak all white. wahh.. cita-cita kena tinggi






Siapa yang datang Fullhouse tak sah kalau tak amik gambar dengan yellow cab ni.








:: pegang tiang nak buat "pole dance" xreti jadi pegang saje lah ::












kat luar pon ada. siap ala ala garden lagi.. arrgghh.. gila aku dibuatnya. nanti nak buat garden camni jugak la. wah. nak jugak!


Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut boleh gi jalan-jalan n shopping lagi!














Malam tu lepas jalan jalan kitorang singgah rumah amik my mum n sis. ada plan nak g karaoke. so next entry pasal karokk pulak ye.. tungguuu~!!!

10 comments:

^mISz MatAHarIEy^ said...

bestnyer... ni nk kner pergi nieyh.. penah ugak lalu.. tp cm x berani jer nk msuk.. next time.. leyh try nih..

Elia Si Jejariruncing said...

zana: masuk je. harga mknn dia dalam below rm20 n minuman below rm10. ok la kan?

Amalina Azman said...

try la pegi Gardens kat OU or kat Curve. Lagi cantik. harga pun sama macam kat Full House tu tau :D

Anonymous said...

nampak cun la....korea kalau buat decorations memang cun...MELAYU???hampeh

Elia Si Jejariruncing said...

amalina: insyallah.. knowing the range of price, bole la nak g..xtakut dah..haha

anoy: ada gak yg cntk. i've saw many in fact

natashacherahim said...

wahhhhh...*teruja* nengok...
bestnyee :D

bLaCk | maWaR said...

sweet.... (*.*)

Marya Hana . said...

oo fullhouse ni ah adek aku btawu baru ni..

x penah gi lagi. tapi teringin lah!

Elia Si Jejariruncing said...

tasha: teruja try la g.best!
mawar: sweet?
marya: teringin2 gi je la

cik cira said...

cantik giler la restoran ni....mmg akan pegi nnt

Blog Widget by LinkWithin