Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, December 28, 2010

Di Stadium Bukit Jalil 26 Dec 2010- Malaysia 3- 0 Indonesia


Sorry lambat skit hapdate gambar tengok bola Ahad lepas.


Kali ni taknak banyak cakap. just more pictures untuk tatapan korang. boleh kan?

ok la. saya cite sikit2..

jom cekidaudd!





Ahad tu kami ke Stadium Nasional Bukit Jalil untuk menyaksikan Final AFF Suzuki Cup antara Malaysia vs Indonesia. walaupun kami dapat pas parking VIP, kami tetap bertolak awal. takut jem. kul 4 ptg kitorang dah gerak. kul 4.30 lebih kurang dah sampai stadium.




::Aizat(adik),Me,Nurul::









Awalnya memang la kami pergi ber5. tapi sebelum masuk stadium, seorang hamba Allah ni bila dah jumpa bf dah tak ingat kawan. awal-awal je plan nak duduk sekali la, nak sorak sama-sama la. tup-tup dia g duk ngan bf dia. kita yang bagi tiket free kat dia ni terpinga-pinga bila dia slamber derk je buat camtu. hurm.. susah gak orang yang bila dh ada pakwe ni lupa kawan-kawan. nanti dah kena tinggal dek bf tu br la teringat kat kwn ni.. btol tak?



Dah la malas nak sentuh pasal ni lagi. kita teruskan sal tengok bola ye. tengok bola.



:: Me n Nurul ::

haha. kami semangat sampai conteng2 mata konon nak buat cam mata rimau. tapi camni hasilnya. dua-dua saya punya kerja. mula-mula makeup diri sendiri pastu nurul. but i like Nurul's one better. huhu







auummm... Harimau mengaumm..




::Suasana stadium dalam kul 5 tu ::








::Bunda n ajat::





Hahaha.. ni memang tak plan. yang plan dari awal sebenarnya nak tampal sticker bendera kat pipi. sebelah kiri bendera. sebelah kanan sticker "I heart Malaysia "




Malangnye sticker perkataan "Malaysia" tu tak lekat pulak kat pipi saya yg gebu ni. then Nurul bagi suggestion.. "apa kata u tulis nama APEX je kat pipi u tu pakai eyeliner. meh i buatkan"





So inilah hasilnya! hehehe..






Kebetulan seat kami ni sangat muhibah. kenapa pulak muhibah? sebab yang duduk belakang kitorang berbangsa cina, depan kitorang lak india. very the 1Malaysia. huhu




memang bangga la sebab bukan je bangsa kita, bangsa lain pon sokong bola sepak kebangsaan. bukan tu aje, mat salleh, arab n lain negara pon ada yang datang sokong malaysia siap pakai jersi Malaysia lagi!




PROUD TO BE MALAYSIAN




masa ni derang kua skejap je tunjuk muka. masa ni nampak My Incik Apex tercari-cari kami. then bila dia dah nampak dia lambai2. masa duduk kat bench tu pon dia toleh belakang tata sorok2 kat arak kitorang. hehe. sangat comel okeyh..








Sementara tunggu game nak start ada persembahan dari Rod Steward. tak tau la ni betul dia ke tak. tapi best la persembahan dia.




Tak lama lepas tu Along (kakak zamir) datang. kami ajak dia join duduk ngan kitorang sebab kesian dia datang sorang-sorang je tengok bola.

















memang best lah tengok bola dengan perempuan2 ini. sangat happening! masing-masing memang sangat suka tengok bola jadi best sgt2!!!
























Stadium dah penuh bila game nak start


























Yeeeaahhh.. GOL 1-0~!!






Memang happening sangat crowd kali ni. memang best tak hengat2 punya. siapa yang tengok bola ni kat umah mmg takkan rasa keseronokkan bersorak kat stadium macam ni. best! (brape kali nak ckp best ni?)






Goal 2-0 pulakk!!



























pewwiitt.. yg baju maroon tuu.. wink!




masa ni penyokong Garuda dah ramai balik. mungkin dah tau yang mereka akan kalah
















I love this girl's spirit! she's awesome. memang kaki bola. tengok n bersorak gile2 laa.. sampai panjat atas kerusi tu. orang lain dah duduk pon dia tetap berdiri. semangat betul. memang best tengok bola ngan along ni!




















At last.. we won!! 3-0 babey!














:: just right after dia sujud syukur ::























Seperti biasa lepas game kitorang gi amik My Incik Apex and gi lepak minum kat kedai mamak ni kat area petaling.















40 comments:

natashacherahim said...

OMG elia...jelesnyee....nyesal tak g bukit jalil aritu..huhuk

titirara said...

Wahhhh , ini awek apex . lawanye ^_^

nak autograf khairul fahmi . HEHE

Elia Si Jejariruncing said...

k.sha: tu la..rugi xgi aritu

titirara: wahh.. igt nk autograf kite td..hehe

nad amin said...

huhu even tak pergi tapi bila tengok semua pic sis , memang dapat rasa happening gila kat sana . sedih je tak dapat pergi :(

"miko itu nana" said...

laaa..lepak kat restoran kinrara ke??..haha..dekat sgt ngn umah..salu ke diorg lepak ctu?? :P

~Raihayu Raney~ said...

uit2 lpas ni lpak ctu bwk la safee sali skali..heee

Izyanti said...

Sweet gila Elia dgn KF..! heart you bothh..! hehehe.

Jemput singgah my blog jugak ok. :D

LaLaLovy said...

one day, my boyfie id reading your blog. i was like omg! then dia cakap, ni la GF apex. Haha. Lol. blog yg slalu baca jgk. haih..=)goodluck to both of you. kena sabar lah kan couple dgn star..

azieda razak said...

wah seronoknya kat stadium...masa ni kat jb...dpt tgk kat tv je...kim salam kat apex ye...(jgn marah ye..gurau saje)ckp kat dia malam ni wat betul3...


go chaiyok harimaumalaya...

Elia Si Jejariruncing said...

miko: slalu gak. lpas game kt bkt jalil.tp lwt sket lq dh dkt kul 12 cmtu

izyanti: dh tgk dh.thnks

lalalovy:haha. yeke.tu la.kesabaran tu pntg

azieda: chayok2!

Haa Fakihah said...

wWAWAWAWAWAWAW besnyeee!!!!!

aida hashim said...

ehh tu yat kan? uitm sgmt?

syazana aien said...

salam kak . kalau saya cakap ni jgn marah err .
saya terbace kat sini .Oke . sile jgn marah saya . Peace .
http://www.ohbulan.com/malaysia-menang-aff-suzuki-cup-tahniah-harimau-malaya/

adottbusuk said...

ehhh takdek orang serbu fahmi ke makan kat kedai mamak tu?? hehe.

amalina wahida said...

wohoooo!!! malaysia dah menang!!!! =))

**kak elia ada story merujuk jejari runcing ini..harap sudi lah ye mentengok nya.. hehehehe..

murni ateerah said...

hye elia~!!
sgt seronok bc kisah anda dgn fahmi~!!
muni doakan korang bahagia smpai akhir hayat owkeyh~!!
http://missmetafora.blogspot.com..
chill=)

Nur Izzatie Nadia Binti Subri said...

elia,
sy ada ambil gmbr awak ngan fahmi utk letak d blog sy. sy buat entry pasal korang. jangan marah ek..

kalau ada masa, try la jenguk blog sy pasal entri tu;

http://nurizzatienadia.blogspot.com/2010/12/blog-girlfriend-penjaga-gol-malaysia.html

wish the best lucks for u guys
=)

nurul naemah said...

sangat sangat sangat suka blog anda. :)trutama pasal korang berdua. law ad masa free singgah singgah n jenguk jenguk la ke page budak sekolah ni yep? :p

http://saiaemah.blogspot.com/

entri anda teramat amat menarik!

hamzah ian said...

awal sampai.. wahhh.. mmg berbaloi

rinieescorner said...

Elia...syabas, setakat ni awak mmg kuat dgn TsuFahmi yg melanda ni....akak doakan awak akan tetap tabah n kuat pertahankan cinta awak ni..akak doakan terbaik n semoga bahagia ke jinjang pelamin...

han muhalli said...

i cant help but to notice Kak Elia dulu Sabians ke? the one beside you antara one of those pictures Kak yati kan? she's my dorm mate masa kat ASAB dulu. patut lah muka Kak Elia mcm familar sgt, nmpk Kak Elia with Kak Yati baru perasan. :D

nasiruddin said...

wah gler ar story sepanjang di stadium tu....nak2 bergirlfreind kan seorg player harimau malaya!malaysia boleh!!!

Yan said...

cik elia yang shumel..semuga kekal ngn KF!aminnn...

Yati said...

Assalamu'alaikum, Elia. Saya seisi keluarga ingin mengucapkan setinggi tinggi tahniah kepada Khairul Fahmi dan rakan rakan sepasukan diatas kejayaan membawa pulang Piala AFF Suzuki 2010.

Semangat permainan mereka amat membanggakan dan semoga ini adalah permulaan untuk kebangkitan semula kehebatan bolasepak negara kita tercinta, Malaysia.

Salam saya kepada Elia dan Khairul Fahmi

starPAINTER said...

agak2nye,,kalau yang masuk stadium pkul 4 dan kluar stadium pkul 11 tu sembahyang ke tak??zuhur(maybe), asar, mahgrib (kompem langgar)..takkan dari setiwangsa ke bukit jalil pun wat jamak gak kot.huhu..

Ms sunsWeetz said...

wow bestnyer lepas nie le x mintakkan signature apex u hehe..

budArk jaLanan said...

whoaaa!!! awekkk golkipper malaysie ek???? sis g taw at golkipper uh..nie sy budarkk melake kim salm yerkk...agagaggagagag :)

POPO said...

wah elia....
beshnyer.huhu
jeles3..
siyes korang sweet ah
teruja u nak bc entry elia....
hehehe...

intansyafiqahazhar said...

hye elia ,
i suke tgk gamba u n fahmi ,
sweet ,
ramai kwn i minat kt fahmi ,
jgn marah ea ,
haha ,
mintak tolong fahmi kirim kn slm i untuk muslim eyh ,
tq ,
kalau ade mase lawat2 laa blog i ,
intansyafiqahstory.blogspot.com

Fifyjammieasbim said...

ouh dear i da follow you hope u sudi follow mine too :)

Fifyjammieasbim said...

ouh dear i da follow you hope u sudi follow mine too :)

CaDLyNN said...

along (kakak zamir) tu aida kan..
my schoolmate...:) die mmg semangat~

liyanaziz said...

ehemmm... suka suka suka! sekarang ni yana tgh tgk ulangan AFF kat TV1 masa penalti Indonesia.. mama suka sangat tengok MIA tangkap bola.. kim salam ye buat my mum.. Semoga both of you berbahagia semalamnya.. amin..

duyya juymonth said...

bhahaha! sumpah tekejut itu minah pp tembam itu budak uitm sigamat lorghh, member guwa, yattt ! kem salam same die. - jai !

hey elia, u nmpak soft la tapi gile gile !

zanox said...

HOMAIGOD! Mamak yang selalu aku lepak! betullah malam tu nampak. korang..chaittt...nyesal tak tego..haha :D
Nway, correction, bkn area Petaling..Sri Petaling ye..sbb Petaling tu dah dekat2 ngan PJ.. :)

Cheers! :)

KronikStory ! said...

nasib baik gua tak nampak apex kat petaling hari tu ! kalau x satu taman gua ajak p mintak autograph !

nurhafieza said...

wahhhhhh ! ' best nye . sweet couple seyhh . handsome + cute = sweet lahh ! . aw aw aw ♥

cik kia said...

eliaaaaaa,awk dgn fahmi sangat swwweeeettt ! comel lahhh.hish hish.doakan korang bahagia.elia kuatkan semangat ye,takmau dgr org lain ngorat fahmi hehehe ;) kirim salam your encik appex.hehee

.helmi. said...

salam..

waa.xtau plak gf nyer ade blog..so, senang la nak update ape2 ye x? huhu..xsempat lg nak baca dari entri terawal..cume berdasarkan penulisan tu (maaf ya, kalo salah) surely, korang memang ditakdirlah bersama (sila jgn muntah)...and hopefully, support la Apex tu..Fuyoo,,dah seminggu lebih tapi setiap kali baca berita pasal tema bola kita (baca Piala AFF SUZUKI) bulu roma den dh meremang coz moment mase kt Bukit Jalil aritu memang superb abiss! Huhu..so, celebration kemenangan tu gua teruskan jugak kt blog gua. haha..biarlah jap ala-ala harimau malaya, ye tak? so, hopefully, korang happily ever after and jgn Apex semput lepah kawen dah la..Hahahha..thanks for borrowing Apex kt team Malaysia..haha..nak tgk Malaysia kt World Cup 2014 lak! yess!!

Huhu, xabis lg..gua teruja nak ckp banyak-banyak..haha. Abis la lu pasni kalo cewek2 indon mau sentap lu punya Apeks tapi berdoa la banyak2. Tuhan pasti lebih maklum.

Yup, sekali lagi terima kasih byk2 kat korang skali ngan Apex! Haha..giler ape aku nie...xckp ngan Player pun ngan awex player pun okeh per??

Support Harimau Malaya! Alwezzz..

UltrAS MALAYA! Roarrr!

Miss Anis said...

bestnye....rugi xpat tgk game ni cOz lam bus Otw lik uma.....

Blog Widget by LinkWithin