Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, December 28, 2010

Fenomena TsuFahmi melanda






Dulu masa saya mula-mula couple dengan My Incik Apex, ada jugak yang ragu-ragu dengan hubungan kami dan status dia sebagai pemain bola(yang ketika tu hanya duduk di bench).

"kita rasa kak ya dengan apex takkan kekal. sanggup ke kak ya nak kawin ngan dia? sebab dia macam takde masa depan la"

sampai sekarang saya ingat kata-kata tu. ia sangat mengguris perasaan saya. tapi i just kept it to myself. biar la apa orang nak kata. kalau kita betul-betul sayang orang tu, kita sanggup hidup dengan dia biar susah mahupon senang. saya pegang kata kata tu dan Alhamdulillah saya bahagia dengan pilihan saya. tak pernah sekalipun saya menyesal kenal dengan insan bernama Khairul Fahmi. tak pernah pun sekali saya kesah walaupun ketika tu tak pernah dengar atau tengok dia turun padang.

Namun, betapa besarnya kuasa Allah.. sepulangnya dia dari "Rumah Allah", segalanya berubah. Alhamdulillah rezekinya murah dan dia tak pernah berhenti bersyukur atas nikmatNya yang tak terhingga.



::ketika melakukan umrah di bln Ramadhan lalu::






:: Di Jabal Rahmah ::





::Terharu MIA sanggup g sini smata2 utk doakan jodoh kami ::



agak memeranjatkan bila nama KHAIRUL FAHMI CHE MAT menjadi buah mulut satu Malaysia ni. termasuk negara jiran sekali. Popularitinya melonjak naik macam roket berenjin turbo(weh,ada ke?hyperbola sungguh). Kalau dulu bukan je nama, rupa pon orang tak kenal. tapi sekarang sampai kecoh namanya disebut-sebut kat Twitter, Facebook, tmblr, blog, forum, berita, dada akhbar, radio dan macam-macam lagi medium.

Tidak tercalit sedikit pun niat dihati nak berlagak. jauh sekali untuk bermegah. cuba rasa kagum bercampur pelik dengan perubahan ketara perhatian yang diberikan kepada My Incik Apex ni.





1. kalau check kat blog stats, nama Khairul Fahmi Che Mat la yang paling banyak dicari. ni based on the referrals atau keyword yang di-google oleh anda. selain tu, banyak juga rakyat kita update status pasal bola dan perlawanan Malaysia menentang negara lain.


:: keywords yg di-search utk minggu ni::


2. fans kat fanpage facebook dia yang di-create tak sampai 3 bulan dah mencecah 42 ribu. sangat diluar jangkaan kami. sampaikan ramai yang mengaku sebelum ni tak minat tengok atau nak amik tahu pasal arena bola sepak negara kita. sekarang dah boleh dibanggakan. akaun2 fake fb beliau pon makin ramai.



::ni tak ingat sape bg gmbr ni kt fb::


3. Namanya disebut-sebut di media massa dan elektronik. sampaikan hampir setiap hari saya kena keluar cari paper. (sebab saya diamanatkan oleh My Incik Apex untuk kumpul semua gambar atau artikel pasal dia yang keluar paper). penuh dah hampir 2 album. tu pon banyak lagi yang tertinggal tak sempat nak beli. hehehe. sorry ye syg!


4. Setiap kali keluar, banyak mata yang akan memandang dan ramai yang menegur. mungkin sebab muka dia orang senang nak cam kot. pernah tu dia pakai topi konon nak under cover pon orang perasan jugak. pada mulanya memang apex malu sangat tapi lama2 tu dia dah ok skit. kadang-kadang kita malu orang ingat kita sombong. so i nasihatkan dia, layan peminat dengan baik.


5. Telefon jadi semakin busy. nak dating pon asyik terganggu je dengan phone calls. ntah sape2 je yang call. kadang-kadang kalau dia cakap lama tu dengan wartawan yang nak interview. baru saya tahu rupa-rupanya artikel yang orang tulis kat paper tu tak semestinya orang interview face-to-face. via SMS pon ada tau tak? wahh.. jakun saya kejap



::masa ni kesian cashier dia tunggu lama kat kaunter. sorry arr miss!::


Setakat ni tu je la yang saya perasan. so far tiada sebarang perubahan dalam diri My Incik Apex walau dihujani populariti. dia tetap fahmi yang dulu. tak berkurang sedikit pon layanan atau kasih sayang dia kat saya. bahkah, lebih baik dari hari ke hari. Alhamdulillah syukur yang tak terhingga kehadrat Illahi atas limpah dan kurniaNya kerana menemukan kami. Semoga Kau pelihara hubungan kami dan lindungi kami dari sebarang perkara yang tak diingini.. Amin..




:: Syukur Alhamdulillah ::




OhWellWhatEverNeverMind: perkara paling saya terharu sekali, ketika MIA pulang dari umrah dijemput oleh saya dan keluarganya. Sampai je kat rumah malam tu kami solat beramai2 kat ruang tamu diimamkan oleh apex. lepas habis baca doa saya mengalirkan air mata sebab terharu. pertama kali saya solat berimamkan boyfriend sendiri. Ya Allah, semoga dia akan menjadi "imam" dalam hidupku selama-lamanya...




81 comments:

Miss El said...

semoge karier incik apex terus gemilang ;)
el ade buat entry pasal malaysia menang. ade link ke blog elia.
sini http://misselwords.blogspot.com/2010/12/tahniah-malaysia.html

NotY taPi SkemA said...

jodoh pertemuan semu ditentukan oleh ALAAH S.W.T elia....
cakap2 org 2 x pntng sgt pown..
ape2 pown saya doakn kebahagian elia & apex....sweet sgt korang..

schahira said...

semoga hubungan kak elia dgn apex berkekalan:)

schahira said...

semoga hubungan kak elia dgn apex berkekalan:)

Elia Si Jejariruncing said...

tenkiu ye korg semua

muhamadsufian89 said...

kirim salam dekat incik apek ye..fan no 1 ni..haha

Aya^Yaya said...

moga2 elia kekal ngan apex sampai biler2...
aminnn..

zazaw said...

semoga jodoh akak dengan apek kekal
(:

FATIN AMIRAH ZAABAR said...

sedih baca entry yg ni kak ya :( so sweet. cinta xmengenal harta kan kak ya? semoga kekal selamanya dengan apek. wish u guys the best mmmuaah!

Hazwan Hakim said...

wah..terharu baca kish apex tolong doakan tuk awk tu...dan jd imam plak tuh! kamu mmg bertuah! :)

arap2 cepat2 la kawen lg elok....:)...ikat terus..

Rapunzil Özil said...

thanks elia dh ltk link blog fza kt cni. btw, seyesly korg mmg cute miut, sweet! boyfie dh jd selebriti, sbr jelah kl d gangguan2 2. hihi.

Elia Si Jejariruncing said...

k.ya pon sdeyh bila taip siap nangis2 lg..terharu bile trigt blik

despyan said...

elia,ur incik apex xsir sipe rambut panje dh ko?smat sempoi sikit kalu rambut panje..
huhu

shera haifa said...

semoga berbahagia hndaknya..

Airene Abdullah said...

hmmm...terharu baca blog cik Mia ni....biasalah couple dengan public figure yang meletop....semoga hubungan kalian berakhir dengan kesudahan yang baik, yang kita semua impikan dari dunia sampai akhirat....insya Allah....semoga cik Mia sabar, tabah, kuatkan hati untuk menerima cobaaaan ini...ok...Chill~

♀ Perempuan Manis said...
This comment has been removed by the author.
♀ Perempuan Manis said...

percaya adalah paling penting dlm hubgn, kalau dh rs percaya tu xde antara psgn, mmg susah nk survive. hopefully elia dgn apex akan kekal slamanya. jgn susah2 hati pk pasal peminat2 pompuan (hehe mcm sy,tp sy minat saje ye)..plg penting, hbgn elia n apex bahagia..^_^
sy ade link blog elia kt post ni ;)

http://perempoanmanis.blogspot.com/2010/12/kagum-dengan-khairul-fahmi-che-mat.html

♥ adlin roshaida ♥ said...

Amin kak elia :)

Mad Hater. said...

duh,cik Elia time BF nak glemer baru nak kecoh tulis pasal BF kt blog ke?faked sgt di situ.hahaha/opps.sorry.

Mad Hater. said...

duh again. zzz

JULA JULI said...

hye elia,,
i pray for ur relationship will be the last forever
envy with ur relationship but envy from the positive side ya like
solat berjemaah with ur bf
if i in ur place i also will cry..
and kepada yang meramalkan hub kamu tu x kekal
ibet she cry rite now cz see both of you happy together...
just believe in ur self dont hear for people who always want to make you down...
yg penting percaya pd diri,pasangan dan jodoh...
=)

LAUT CHINA SELATAN said...

owh sangat sweet la u oll berdua. semoga kekal selamanya sampai akhir hayat. untuk apex, all the best in your career :)

natashacherahim said...

dear..mintak kat Allah SWT supaya dipanjangkan jodoh dn dipermudahkan segala urusan..doa byk2 ye...sha kat sini pn doakan yg terbaik utk u all berdua..aminnn~ (^_^)


p/s: u..perasaan tu indah kan?perasaan yg datang masa kita mula2 rasa yg dia tu dijodohkan utk kita.tiba2 lak rasa lainn je..rasa mcm bertuah+bersyukur+gembira..campur aduk gtuu kn?kn?kn?

Elia Si Jejariruncing said...

Despray: huhu..dulu mmg dia rmbt pjg.lps umrah dh kekal imej pendek lak.

shera & airene: thanks dear..


perempuan manis: stuju sgt2..sal ur link tu nnt sy update kt next entry..thanks ye


MAD HATER: sblm ckp tu cube bt research dulu.

http://jejariruncing.blogspot.com/2009/09/nak-tahu-juga-ke.html

u agak2 time ni apex dah femes ke belum?hurmm..lu pikir la sendiri =p

Elia Si Jejariruncing said...

jula juli: tq so much. tu la.sangat terharu bila 1st time in my life rasa cmtu..sob sob..

Laut china selatan: tq=p nnti insyallah sy akan sampaikn

kak sha: tu la.sangat indah. perasaan tu indah skali. kita mcm dah boleh rasa dia akan jd jodoh kita. bersyukur sgt2

eramni zulkifli said...

kak elia . . mau share crita ni kat fb bleh ? ? huhu

Haa Fakihah said...

ade jugak haters kt cni. aduii. xpe lia. akak doakan lia n apek bahagia k. :) semoga bertemu jodoh. aminnn.

Elia Si Jejariruncing said...

eramni: sila2lah share

k.ha: tu la kak. biarkn je la. nama pon HATERS. the name speak for itself

bihah said...

alhamdulillah...ape2 lia kna kuatkan smngat...jgn pdulikan kata mrk yg dngki lia ngan fahmi.....biasalah lumrah org bercinta....ape2 pun sy doakan lia n fahmi kekal utk slmanya dan tabah m'hdpi sgala dugaan yg mendtg.....chaiyok3 lia n fahmi :)

Zaty Anuar said...

hhu, sys..
welcome..
saya sentiasa doakan kbhagiaan sys :)
slmt maju jaya :)

dhayaluna said...

semoga kekal hingga ke akhir hayat.. korang memang sweet la. :)
btw, tahniah..

natashacherahim said...

a'ah la..tak prasan lak komen si haters tu...hehe..cian dia..mmg kecian la ngn spesis2 busuk hati ni..tak letih ke duk kalut hal org..tak kecian ngn diri sendiri ke?adeyhh....sumpah simpati ngn org2 mcm ni...

eesyaheera said...

elia, i nak cakap kat shoutbox mintak izin tulis pasal boyfriend you tapi takde shoutbox pulak.

anyway, thanks drop by komen kat blog i. rasa mcm WOW, gf khairul fahmi datang blog i :P

Lienda_Lyn said...

elia..
jgn lupa view blog saya tau..
ade entri cket pasal korg..
heheh..

http://liendamisslan.blogspot.com/2010/12/buah-hati-penjaga-gol-malaysia.html

Kalenzsincade said...

Thnx Sis Elia letak link kat sini :)
maluuuu~

Elia Si Jejariruncing said...

yg mana bg link tu nnti sy promote k..btw, sorry bout the shoutbox. dh delete. mls nk serabotkan otak

misz sheyla said...

mak aih....nyesal follow blog ni..hate u!! hate u!!! hate!!!...ahakz...rilek2 jgn sentap.....uiyooooo kapel ngan KF to0h..wewitttt....xpe lah yg ptg happy....org ckp yg baik kita terime, yang tak baik kite letak ketepi..ye tak?? neway moga hepi sokmo

RuZaNNa said...

Hi Elia,
Wrote a bit of an advice to you at my blog.. dun worry i'm not among the people who's jealous with you.. i like reading stories about you and MIA and i doakan both of you dipanjangkan jodoh.. amin!
Take care and good luck for MIA tonight

noorhafhizah said...

elia..insyaAllah ada jodoh tak kemana..akak doakan..

all the best buat apek n team malaysia...!!

♥TanpaNama♥ said...

kt twitter, setiap seminit nama fahmi ada yg tweet....owh, semoga fahmi x cedera malam ni...asyik kena serang.

hudhud said...

jgn kisah apa org kata, kita yg tentukan hidup kita sendiri. ikut hati walau pun binasa. sbb kita tak kan menyesal :)
kalau i jadi u, i'm proud to hv him you know :)
keep it up and good luck in future ! :D

deqdeq said...

semoga fahmi akan terus gah dlm sukan bola sepak nih....deQdEq x tau sgt pasal bola...jadi x tau sgt la perkembangannya

tapi bila baca kat blog jejariruncing nih, terasa kagum plak dgn kejayaan fahmi...

semoga hubungan korang akan terus kekal dan bahagia..

. sabrina . said...

dia mlonjak sbb prestasi yg dia tunjukan memajukan team malaysia dgn cemerlang dan mmbuka mata ramai org . smoge apex terus sukses and smoge korg bahagia slalu ! :)

athirah said...

ni entry untk apex

http://misztrex.blogspot.com/2010/12/khairul-fahmi-harimau-malaya.html

moga hubungan korang berkekalan... amin~

nagakeciks said...

boipren ko memang terbaik , hero Malaya!

InsyaAllah , dipanjangkan jodoh sampai ke akhir hayat

norulezd4i4 said...

saya lak rasa mcm nak ngalir airmata...haih! =')

Anfaal Dhiyana said...

Tahniah buat En. Apex. :)
Tahniah buat Elia juga.

Semoga karier En. Apex akan menjadi lebih mantap di masa akan datang.

http://anfaalridhuan.blogspot.com/2010/12/harimau-malaya-mengaum.html

My entry for Pasukan Harimau Malaya. :)

Ezzan Yusop said...

elia deknon cewah...mula2 masa ezzan tgk final tu kan, rasa mcm pnh tgk fahmi. then bila ada org tweet kat wall twitter ezzan dia bg URL blog gf fahmi. which is this blog lah kan baru teringat before2 ni pnh tgk gmbar elia dgn dia. hehe.

napa x follow ke Indon? hehe anyway, mesti u bangga dgn dia kan :) congrats dapat follower ramai ececeh tetiba lak! ;p

Anem arnamee said...

Elia sweet lah :P

tenangsudey said...

wah bagusnya apex leh jadi imam.. cani la calon suami.. :)-

Huda Luna said...

elia sweet sgt lah! =)
terharu kan bila bf sendiri jadi imam
huda doakan korang kekal sampai bila2
comel je korg ni

~ch@wi~ said...

perkara paling saya terharu sekali, ketika MIA pulang dari umrah dijemput oleh saya dan keluarganya. Sampai je kat rumah malam tu kami solat beramai2 kat ruang tamu diimamkan oleh apex. lepas habis baca doa saya mengalirkan air mata sebab terharu. pertama kali saya solat berimamkan boyfriend sendiri. Ya Allah, semoga dia akan menjadi "imam" dalam hidupku selama-lamanya...


serius sy cakap, kata-kata awak ni btl2 buat sy terharu dengan sebak. air mata tiba2 seperti nak mengalir keluar.. InsyaAllah hubungan kowang akan kekal selamanya..

Jins Skoda said...

wahaha...awek incik apex rupanya..tahniah la yer,,,femes fahmi..trimas banyak2 to fahmi.xpe ke gtau kt sini...de mase melawat la bolg saya yer...ade enty sal incik apex demo....

icha said...

hi elia .

ibu_BatRiSya @wardah said...

meh la lawat blog sy jugak!

http://wardazri.blogspot.com

thanks!!!

Raja Syakirah said...

congrates to apex, but lia, you are a bit show off. telling everything to let everyone know. mentang2 dia dah famous. hump. tolong jaga nama baik Kelantan sama, :). i bag u, okay.

may your relation last ever after.

and selalu pegang ni,

selalunya bila kita selalu show off, the relation will not goin' well, biar bersederhana.

just bagging you, jaga nama Kelantan. okay.

anaMuslimah said...

ada masa sampaikan salam pada fahmi n sluruh team Malaysia ya ;-))
cakap good job!
say thanks to fahmi sbb selamatkan gawang Malaysia ..he did very damn well!
ada masa singgah blog saya k..
saya dah masukkan elia dlam bloglist ;-)

anaMuslimah said...

ada masa sampaikan salam pada fahmi n sluruh team Malaysia ya ;-))
cakap good job!
say thanks to fahmi sbb selamatkan gawang Malaysia ..he did very damn well!
ada masa singgah blog saya k..
saya dah masukkan elia dlam bloglist ;-)

anaMuslimah said...

mintak share boleh?

shahira said...

kakak, u are so lucky!

LugieAmir said...

salam utk adik manis jariruncing!
& congrats to ya' abe'Incik Apek! kelllasss!!! Elia k.lugie mintak izin tepek pic u & apek u kt blog k.lugie yeee...& i wish both of you hav' a wonderful life ahead...cpt2 naik felamin ya!!!
http://lugieamir.blogspot.com.
jgn lupa krimsalam akak kt abe apek mu!!!

cengkerangcipot said...

fahmi gempak.. entri about fahmi.. http://cengkerangcipot.blogspot.com/2010/12/fb-khairul-fahmi-che-mat-diserang.html

Cik Liyana said...

new just for you : http://hatikuhatigetah.blogspot.com/2010/12/gosip-getah-ke-popularan-khairul-fahmi.html?spref=gr#close=1

zati said...

gud luck 4 both of u =)

khairul fahmi penjaga gol Malaysia tu hensem kannnnnn

gara-gara penangan khairul fahmi

ilya(: said...

salam kakah cantek,,,hehehe,,,sem0ge bhgie,,,hehe,,,,visit bloggie ilya k,,(:,,>>http://kesahkuilya.blogspot.com/2010/12/winwinmalaysia-part-3versi-khairul.html

::asue:: said...

moga bahagia sokmo deh..meme puji a nga apex sbb perase sokmo aftr mng, dia msti sujud syukur..bgs apex ni..
ad gak wt post pasa mal mene male..
http://tinadz87.blogspot.com/2010/12/tahniah.html

feeza_nwa said...

Hai..First time baca ur blog..
My friend yang bagitau i pasal ur blog..semalam i post kat fb i, ada sesaper tak yang tau number phone kf ni? i dah jatuh hati kat dia...hehehe..
tapi tak payah takut yer elia..i just suka dia in the field jer..the way dia and pemain lain behave sangat i suka..frankly speaking, for the first time, i suka tengok bola sepak malaysia..just because game they all in piala AFF kali ni..

anyway, entry ni paling i suka that's why i post comment in this entry..i doakan u guys bahagia sampai ke jinjang pelamin and akhir hayat..bertuah u guys dapat each other...i sangat2 jealous..hehehe

p/s : kim salam i ngan KF and his team for me please and kalau boleh bagi number phone, bagilah..(please...hehehe)

Redbloodsnow said...

awww...sooo touching entry nih. sooo sweet. Aminnn dear. Semoga uols berdua kekal selama². kawin nnti jemput zie ea...hehe. itu pun klo sudi la...hahaha/..lariksss


psstt bace statement yg mengguriskan ati elia tuh watkan ati zie mendidih je. suke suki je dia nk judge rezeki org ek..huh!

Noi C.Azleah said...

Insya-Allah.

Apex mungkin pilihan yang tepat buat Elia.

Nadiah zahari said...

seronok baca blog k. elia
hope k.elia and abg apex kekal slamanya.
btul kata org akak mmg lucky.
gud luck ea.. :)

SizZLing SuZai said...

salam ^^
heemmmm..jelesnyer but IM SO HAPPY for both of you..
smoga anda berdua terus bahagia ke jinjang pelamin..amin..

miZz_nizZ said...

moga berkekalan..hee..insyallah encik apek akn mnjdi 'imam' selama-lamanya..=)

King Of Single said...

alamak! terharu...cam nak mntis lak air mate tetibe last phrase tu..

semakin hari semakin baik..insyaALLAH..smoga dia menjadi imam selamanya utk kamu

alexa yussida said...

dah lama kenal ur apex sbb die keeper kelantan..sayang klntan ku!

LiLiSaRi said...

Wish both of u all the best;)

Cherish Every Moment said...

Mengaku memang x kenal pun khairul fahmi ni.Tapi sejak tengok Malaysia lawan Indonesia,mmg kagum dengan semua player.Goalkeeper pun maintain.Rileks.Cool.Apa pun moga yang terbaik utk kalian.Memang TsuFahmi dah melanda.Kat opis saya pun haha.

Hidayah Baik said...

insyaALLAH..semoga satu hari nanti dia akan jadi imam akak juga..so sweet korang dua ni. keep up! :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

Wahhh...bila follow blog Elia ni.
Momoy dapat rasakan apex ni org yang bertanggungjawab dan elia seorang yang memahami =)

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

lovelyfana said...

Gudluck dik.. mmg susah sket kalo bf org femes.. byk dugaan.. bf akak yg xsberapa femes pon..akak dh susah ht..tp as long as kasih syg dia pada kita makin kuat..sume dugaan pasti dpt kite tempuhi..kne slalu ingat tau..dugaan itu mungkin merapatkan kita..hehe..chaiyok2X~~

miSz Lady said...

weit!

my Link was HERE...
after long tyme bru psan...hehehe

btw,thanks to Elia sbb publish my Link...



http://wwwmiszlady.blogspot.com

nadirah daud said...

Sekarang ape dah jadi....???
kwang3!!!

Blog Widget by LinkWithin