Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Tuesday, December 7, 2010

Rahsia Fahmi memiliki badan berketul macam nugget




tadi kak Haa tanya saya kat FB,

"owhh. lia akk nak tnye cket. ape menu harian yg apek mkn. badan tough gile! laki akak tu tiap2 ari maen futsal mkin kurus ade r."

taf ke Incik Apex ni? hmm.. boleh la.. hehe.. ok2.. taf la taf la.. kang cakap tak taf majuk pulak.. So korang nak tau la apa rahsia memiliki badan sasa macam Khairul Fahmi ni?


Rahsianya..



takde rahsia sebenarnya!

Sepanjang mengenali My Incik Apex memang saya tahu dia tak mengamalkan apa-apa diet. dia bedal je apa aje. semua dia makan. tapi his favourite food is Ayam Goreng. sehari tak menjamah ayam goreng rasa cam tak lengkap je hidup dia. mak dia pon pernah bagitahu saya, senang je nak jaga MIA ni. dia tak cerewet soal makanan dari kecik sampai la sekarang. janji ada ayam goreng jadi la. ayam goreng?*dah mcm upin&ipin*. bukan susah pon. lega hati i nokss.. huhuhu..


MIA memang tak mengambil sebarang supplement, protein drink atau vitamin pon. makan pun macam kita-kita semua je. takde pantang yang diamalkan pon. cuma dia selalunya tak akan jamah apa-apa makanan berat sebelum training. lepas training kaluuu.. ayoyoo kadawaleyy.. seleranya boleh tahan! tapi xleh salahkan dia jugak. penat kot training.





Dia juga tak mengamalkan sebarang jenis senaman untuk membentuk otot. takde pon nak g gym atau angkat dumbbell atau menatang2 lain. ye la. sehari training sampai 2kali nk exercise apa lagi kan? tapi if dia dalam musim cuti, dia akan berjogging atau main futsal untuk mengekalkan stamina.

Kalau dia dapat tahu berat dia naik atau ada orang tegur dia dah berisi barulah dia akan jaga pemakanan sikit. Beratnya sentiasa 70kg. tapi sebagai pemain bola ni naik 1kg pon boleh kena denda sampai rm500 tau..usshh.. kalau aku kena camtu mmg dah beribu2 duit melayang bayar denda!huhu





Saya kagum jugak dengan peningkatan fizikal dia kebelakangan ni. semenjak main ngn national team ni saya perasan badan dia makin taf. setiap kali jumpa dapat rasakan yg ada ketulan baru naik kat lengan dia. "training nasional team ni keras skit." ooh..patut la. ye la nak melahirkan pemain2 untuk mewakili negara mesti la susah kan.

Walaupun dia nampak ok tanpa mengamalkan sebarang supplement kesihatan, saya ingat nak belikan dia la. sebab sampai bila dia boleh bertahan kalau takde vitamin dalam badan? sekarang ni ye la muda lagi. tapi sampai bila? kita mestilah nak bertahan lebih lama. lagi2 badan dan kesihatan dia tu merupakan aset kepada kerjayanya. nanti kalau dah tua dia sakit sape jugak yang kena jaga? aku jugak kan. so, baik aku jaga dari sekarang. ingat nak belikan dia ubatan herba macam pati ayam or ginseng. ok x? sesiapa ada cadangan tak?


13 comments:

Syima Syaz said...

orang sukan memang badan taf..

Haa Fakihah said...

hahahaha!! liaaaaaaaaaa!!!!! pemes jap akak.

Namy Rashid said...

:D great! kita kena tolong jaga kesihatan yg tersayang. sebab kita lebih teliti & careful. belikanlah dia pape supplement.

Elia Si Jejariruncing said...

syima:tu la..nnti dh brenti mesti naik bdnnye

haa: skali skale promote

Haa Fakihah said...

owh baru akk tau. berat naek skilo denda 500!! hah kalo akak ni tah bp ribu dah kena denda. wakaka.

^mISz MatAHarIEy^ said...

kalo kiter lah yg kner denda 500 tuh... mmg xder la cm skunk ni.. ahaks...

Elia Si Jejariruncing said...

tu la.. kalau kita yg kena denda tu..memang kaya la KAFA tu.. tapi bkn berat bdn naik je kena denda 500 tau.. kalau lambat dtg training, salah pakai baju jersi or pape kesalahan disiplin pon kena denda 500..strict kn?

Haa Fakihah said...

uwaaaa!!! duit abes kt ctu je. mmg nk kna disiplin gile3!!

natashacherahim said...

wahh...gile strict..

haa: haa...sila beli aym tiap2 hari ye yunk..biar apih pn berketak2 mcm apex

kerabatASTANA said...

try g cari supplement zink.elok untuk dia.lagi better kalau dapat bagi telan B complex skali!WHOA

.::: Princess MOMOY :::. said...

wah...GF pun prihatin
terbaek la korang 2

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

sChuMee said...

nape apex xdpt suppliment?
ke dia xmkn y msn bg....
mcm a.ipar sy,dia bg susu ngan vitamin kt sy...
dia xnk mkn
then dia rela blik umah mkn lauk umah dr mkn mknn kt msn...

LoVe KoReA said...

couple ngan fahmie kew?
or perasan jew?
jangan marah ekk....
tanyer jew.............
sorry100x
kalau terase...kkk
Assalamualaikum

Blog Widget by LinkWithin