Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, December 23, 2010

Norshahrul bersanding di KTC Sabtu ini.




Saya rasa ramai diantara korang sudah sedia maklum tentang majlis persandingan pemain bola sepak negara, Norshahrul Idlan Talada (atau lebih dikenali sebagai Matyo)dengan pasangannya yang bakal berlangsung di KTC, Kota Bharu pada hari Sabtu ini. Ramai juga yang dah tahu mereka ni telah melangsungkan pernikahan sebelum ni. kalau tak silap pada bulan september yang lalu.



:: Ni gambar waktu majlis pertunangan mereka. very the GRAND canyon kan??::



:: ala.. mereka curi idea saya tentang warna tema n kek ni!(dan dan la) ::



Tempoh perkenalan 4 bulan mereka akhirnya membawa kepada majlis pertunangan pada bulan September.(tu pon kalau xsilap la). almaklum la saya ni pelupa sikit.


:: Ketika majlis pernikahan mereka ::

Isteri Matyo ni seorang pramugari. bukan pramugari terlampau ye. tapi best la diorang ni. kenal 4 bulan dah bertunang dan sebulan lepas tu kahwin(10/10/10). fast and easy. saya yang dah kenal setahun lebih ni pon takde apa lagi. rancangan tunang pon asyik tergendala dek kerana jadual kerja My Incik Apex yang tak menentu.




Isteri Matyo kalau tak silap namanya Isya Adam. sebab dulu saya pernah add dia and she approved. tapi bila check balik tak jumpa pulak account dia dalam fb. sama ada dia dah delete her account atau buang saya dr friendlistnya. T_T sampai ati u tau.. waa...!!

Ni cik kepochi nak cerita sikit pasal majlis pernikahan diorang ni.. mai rapat rapat..

Mungkin ramai yang tak tahu Matyo yang nak kawin pada 25hb ni diberi cuti 24hb dan 25hb malam tu sepatutnya dia kena naik flight balik KL balik tapi disebabkan tiket habis dia amik flight awal pagi 26hb tu. kesian tak kat pengantin ni? mesti diorang penat kan? Dah la 26 tu ada perlawanan FINAL piala AFF Suzuki kt Bukit Jalil!

mesti ada rasa cam tak adil je kan?

tapi percaya atau tidak, itu la hakikat dan lumrah hidup seorang pemain bola.


benda/situasi tu dah normal sangat dah bagi sesiapa yang dah biasa dalam bidang ni. pemain bola memang susah nak dapat cuti. walaupun cuti kawin! paling lama pon 2hari. best tak?

Ni nak share sikit apa yang i tahu.

- At the moment, ada seorang pemain dalam skuad Malaysia yang isterinya tengah sarat mengandungkan anak sulung mereka. tapi disebabkan si suami terikat dengan perlawanan Piala Suzuki ni, dia bagitahu isterinya yang dia mungkin tak dapat nak sambut baby tu bila dia dilahirkan nanti. "takpe. saya nak tunggu abang balik jugak". sayunya hati si suami ni dengar luahan hati si isteri. tapi nak buat macam mana. ni la hakikat dan situasi yang semua isteri isteri pemain bola kena sedia dan terima.

- haritu ada seorang pemain Kelantan ni terpaksa "bergegas" ke KL sebaik sahaja melafazkan akad nikah dengan isterinya untuk mengikuti teamnya yang ada perlawanan penting pada keesokan harinya. ntah-ntah malam pertama pon tak sempat. hihi.

- Ada seorang pemain bola ni hanya berpeluang berbulan madu setelah hampir setahun tempoh perkahwinan mereka.

- kebanyakkan pemain bola hanya boleh buat majlis pernikahan masa out-season atau luar musim perlawanan.

- Ada di antara mereka juga tak dapat nak menghadirkan diri ke majlis pertunangan mereka sendiri

- banyak event-event family atau gathering yang pemain tak dapat nak ikot atas sebab jadual yang ketat

Contoh paling hampir dengan saya pulak, my own engagement yang dah beberapa kali terpaksa ditangguh atas sebab jadual My Incik Apex yang kebelakangan ni terrrsangat la busy. haritu kan kami dah decide nak adakan sekitar bulan Februari tahun depan kan? tup tup dapat tahu MIA akan dipanggil berlatih dengan skuad Harimau Muda bagi sesi latihan persediaan Olimpik starts January. So kak bedah terpaksa la terima je.


So, saya sangat la memuji dan respect pada sesiapa yang sanggup dan "kuat" untuk menjadi isteri atau pasangan pemain bola ni. kerana terlalu banyak cabaran dan dugaan mereka kena tempuhi. nanti ada masa saya update pasal Dugaan & Cabaran untuk menjadi pasangan pemain bola ok??

18 comments:

^mISz MatAHarIEy^ said...

erk.. tersangat2 broken hearted.. dush2... dh aser cm ditumbuk2.. huhuhuhuh

Cahaya Kewangianku said...

sabar je la

Aya^Yaya said...

patot la shomey je wife dye..
stiwedess upe nyer..
slalu gak jumpe kt stadium..

Elia Si Jejariruncing said...

tu la.. sesiapa yg ada pasang niat nk kawin ngn player bola kena sorg yg penyabar

CIK CIRA said...

tol3...bagus elia sbb seorang yang sabar...beruntung la MIA dapat pasangan yang paham ngn kerjaya dia kan... =)

Elia Si Jejariruncing said...

cik cira: dah sayang kena la sbr. tak syg dh lama blah cri lain..btol x?

ininieza said...

apa2 pn, diharap pengantin baru ni tabah. Apa nk buat, majlis dekat benar dgn FINAL. Cuma rasa cuak gak la.. pd si pengantin lelaki ni...
dh la penat dgn kenduri kawin yg pasti mmg memenatkan. Then kena fly plak pagi pertandingan tu plak...!!
hhhmmmm..dlm keadaan mcm tu, apa yg bimbang kat sini ~ boleh ke nk turun padang dan beraksi dgn baik dlm keadaan "penat" ni???? Harap2 gak Norshahrul dapat tumpukan tenaga & bertarung pd malam Ahad nanti...

shera haifa said...

nti kene siapkan dari segi mental dan fizikal ya bila nak khwn dan dh khwn,
Bnyak dugaan tu..sabar je lah...

moga berkekalan ya..sweet sngt korang ber2,,

Elia Si Jejariruncing said...

tq2..doakan kebahagian kami ye

silver_gurl said...

sabar la elia.... akak sndiri pun kapel dgn rugby player.. dah le dia army... mmg susah la nk jumpa.. apa2 hal kena tggu la dia punya time... harap elia pun jd org yg kuat yerrr... support apex selamanya tau....!

Elia Si Jejariruncing said...

siLVEr_giRL mesti akak dh biasa ngan timing die..kte kne ikot ms die..bkn byk sbr kn?

hazremi said...

nak tunang nanti boleh cari saya untuk pakej videografi keekeke..

http://imoments.blog.com

Ara said...

salam.bila baca entry ni,tetiba teringat kat seorang kawan yang kerja sebagai askar bahagian infantri.tak sangka plak pemain bola sepak sangat busy macam my friend tu.hihihih.sabar banyak2 ye.hope berkat kesabaran tu dapat mengeratkan lagi hubungan korang.amin.. =)

JoeZakaria said...

Nak kawen nti tgk2 la website saya..hehehe
http://www.thejoezakaria.com

. i n n z c h u b b y . said...

salam perkenalan.

moga elia sabar dan tabah dgn dugaan yg mendatang.

btw,ur situation same with me.cuma bf kita berlainan kerjaya saja.yg pastinya kita perlu sabar dan memahami kerjaya mereka.

my bf is a marine engineer.dia akan blaya ikut kontrak.penah paling lama 7bln.dah la jarang jumpa,susah pulak nak contact.

bak kata elia,kalo kita x syg sgt2 kat dia dah lama cari org lain kan.inn dah link n folo ur blog.nice to know u! :)

Zayed Adam said...

she is so unprofesional and uneducated...i ave seen her in public creatung a fuss and her husband only watches no control lke dayus....org umur sebaya bapa dia pun dia boleh tendang.....so cheap and ugly...childish....she doesnt use her brains only mouth atas dan yg bawah...lol....anyway i understand if she had brains im sure she will use it. but dun have.......tats the attitude tat our so called a bit glamourous malaysian potrays....so disgusting n cheap

neni chaster said...

ni ke yg hina n tendang pak guard tu?? euwww.. xreti nk hormat org tua wlaupun pak guard?..

Faidzal Idris said...

abislah bini mat yo ni.... very der kurang hajorrrr..... puih!!!!!

Blog Widget by LinkWithin