Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Thursday, December 23, 2010

Hari Bodoh Saya.

Align Center


Senario hari ni mengingatkan saya pada satu scene yang begitu nostalgia..

"Mak saya cakap, harini hari bodoh saya tuan"


ingat tak dialog tu? dalam cerita Labu Labi bila Labu(lakonan M. Zain) menjadi begitu clumsy sampai kena maki dengan majikan dia, Haji Bakhil.


Tengah hari tadi saya ke Jusco Aeon AU2 dengan Bunda dan Cicik. we had our lunch at the Subway which located next to the Starbuck Coffee house. dah lama lepak tiba tiba terasa nak pekena Java Chip Ice Blended dia. so saya pon masuk la that kedai and place my order as usual. lepas dah bayar and dapat baki terus keluar dan pergi kat my mum n sis yang tengah duduk lepak kat Subway tu. Then bila saya nak duduk je tetiba teringat sesuatu..


Air tu tak amik pon! rupa- rupanya lepas amik balance saya terus blah camtu je. nasib cepat tersedar dari lamunan. cepat-cepat masuk Starbuck tu amik that drink. (fuhh..nsib kdai sebelah-sebelah je!)


Kekelumzian Elia tak terhenti kat situ..

no.. no.. no.. i dont think so!

tak lama lepas lepak-lepak saya g jalan jalan kat dalam Jusco and bought myself some things. lepas bayar my mum ajak teman dia pergi toilet. lepas pergi toilet teman dia pergi bank dan sementara tu saya pergi check n print my EPF statement. saja-saja nak tau simpanan ada berapa sen time keje dulu. hehehe.


Lama gak kitorang jalan jalan then cicik call. oopss. my sis tak main call call ni. Panggilan rindu sudahhh.. atau omputeh panggil Missed Call. orang sengkek panggil dail-nombor-tunggu-sampai-dia-angkat-bila-dia-angkat-letak-tepon.

Kami yang paham sangat maksud dia tu, terus ke Subway tempat dia duk online. sampai sampai cicik tanya.

"Oit.. lamanya jalan. beli apa? "


"Alaaa.. Ya beli... *arrrgghh*"

terus pecut pergi ke kaunter jusco tadi.

sampai sana tunjuk resit(nasib la tak buang terus resit tu), akak cashier tu gelakkan saya.

"Haa.. adik ni tadi bayar terus pergi camtu je. camne leh lupa barang ni?"

"haa.. ntah, tak tahu la kak.. harini hari clumsy saya la agaknya. tadi pon camtu gak.. huhuhu"


Moral of the story: Minum air check betul betul. mana la tahu anda tertelan semut bunting. kan dah nyanyuk. buat malu diri sendiri je.

4 comments:

CIK CIRA said...

haha...perkara biasa la law jadi cm tu tapi bila terkena,mmg terasa malu sebentar...

aMyErInAiMiE said...

ngok hang! :P
org call soh angkat tp berejam xangkat!! sukati kate gua miscol heh.cisss~~

Sharinginfoz said...

pernah juga terbuat macam tu, tapi memang malu kan. By the way, Final Suzuki dah dekat jom kita tengok Siapa Pemain Bola Sepak Terbaik Malaysia?

Mira Amirudin said...

haha si pelupa rupenya elia ni ;) same la mira ;p

Blog Widget by LinkWithin