Thanks For Viewing My Blog =)

Total Org Sekodeng

Food for fellow stalkers ;)

Friday, December 17, 2010

How I met your Incik Apex Part 3: Wakenabeb

Selepas keluar date first time haritu seperti dalam entri sebelum ni, kami berhubung macam biasa. SMS, MMS, voice call. macam biasa. then My Incik Apex kata seronok keluar ngan saya dan nak keluar lagi lain kali, i started thinking.


hurmm.. tiba-tiba saya teringatkan situasi saya berkenalan dengan MIA ni lebih kurang pulak dengan cerita how my mum and dad met. Diorang berkenalan masa my mum belajar dekat Uitm jugak. the best part yang saya ingat sampai sekarang masa ialah my mum "kenakan" my dad. bila dia ajak keluar, my mum bawak kawan2 dia dan "ketuk" my dad kat KFC sampai my dad terpaksa berlari ke bank untuk withdraw duit..hahaha! precious! teringat my mum pernah kata,

"lelaki ni awal awal kita tak boleh bagi muka sangat. kena test dia dulu sama ada dia ni sincere or just being hanky-panky(main-main)"



So idea untuk mengenakan MIA pon timbul bila dia nak ajak keluar lagi.. *muka jahat*

Tapi hidup mesti pandai coverline babe!



:: me n temy ::

Sebelum MIA sampai saya dah berpakat dengan Temy n Kim yang kebetulan ada kat pekan Machang masa tu.

"Nanti bila kakya datang kita buat-buat macam tak plan pon nak "bertembung" kat sana tau.hehe"

"OK kak ya =)"

So,bila MIA tanya nak g mana, saya pon jawab " Kita gi pekan Machang je la. taknak la gi jauh2 sampai ke KB tu. kesian lak kat u nak ulang alik hantar i (pfhhmm.. konon!=p)"

"OK."

kesian MIA yang ingat kitorang keluar berdua tapi hakikatnya, ...?

Sampai-sampai pekan Machang saya bawa MIA pergi Macde. kedai makan yang seakan-akan macdonald.




Keluar je dari kereta, mula la Direktor Ahmad Nisfu jerit "action~!!"


Elia: *buat-buat terkejut* eee'eeh.. Temy, Pejey(kim)..*terus gi kt diorang*

Temy: *pun buat-buat terkejut* ehh.. kakya.. dari mana ni? *aku pon terus duduk semeja ngn slumbernya*

Elia: dari kolej la... bla..bla..bla *borak cam biasa*

MIA pon tarik kerusi duduk sekali ngn kitorang. muka seperti biasa merah..huhuhu.. last2 sampai kesudah kitorang lepak berempat.. tapi saya memang puji la MIA walaupun malu-malu pon dia masih boleh nak berbual ngan temy n kim.. tak lama lepas tu ada member dia tegor. kebetulan lak ada member lama dia lepak meja sebelah. dia pun bangun gi salam then terus duduk kat meja tu. lama gak. kitorang pompuan-pompuan ni pon mula la gosip-gosip. biasalah pompuan kan..

lepas dia dah abis borak ngan kawan dia,MIA pon balik ke meja kitorang. tak lama lepas tu kitorang pon beransur pulang.

jap2.. bila fikir balik.. ntah2 dia pon dah plan ngn member2 dia tu.. jeng3!!

Sesi wakenabeb tak berakhir disitu..

ada beberapa siri lagi..

antaranya:



1. 5-6 date after the first one we didn't go out alone. dalam erti kata lain kitorang tak keluar berdua. saya mesti bawa at least seorang kawan sebagai teman.



2. Pernah sekali ada seorang kawan saya yang "ketuk" MIA gila2. bila makan tu dia order dan melantak macam2. ntah berapa la MIA kena bayar untuk kitorang makan masa tu. masatu memang saya sendiri xsangka that girl will do that to him. kesian pon ada kat MIA masa tu.



3. MIA selalu jadi mangsa "transporter" kitorang. kalau kitorang nak kena beli apa-apa kat KB atau nak minta hantar kitorang ke airport, MIA la yang akan dihubungi.





4. Masa birthday salah seorang dari my friend, MIA dan kawan dia jadi "dispatch" belikan kek dan makanan untuk her surprise birthday celebration. kesian dia datang jauh-jauh semata nak hantar kek n Kyros Kebab. sampai kena marah ngan "pok guard".

Korang boleh refer to these entries:

http://jejariruncing.blogspot.com/2009/08/selamat-ulang-tahun-sayang.html

http://jejariruncing.blogspot.com/2009/08/mamad-khalid-kat-kota-bharu.html

http://jejariruncing.blogspot.com/2009/08/bertiga-lebih-baik.html

http://jejariruncing.blogspot.com/2009/08/ayam-masak-pink.html



Buat masa ni. tu je yang saya ingat. (wah..ada banyak lagi ke?). sebenarnya takde niat pon nak saja-saje kenakan MIA, tapi saya nak tengok dia ni betol-betul ke serious ngan saya. ye la. player bola ni kebanyakkan nya memang buaya. so saya kena la "test" dia dulu untuk pastikan dia bukan cam "buaya" yang dimaksudkan. tak sangka dia cukup sabar, ikhlas, memahami dan boleh terima je apa yang saya buat. tak pernah sekali pun dia merunggut.

itu yang menguatkan lagi perasaan saya untuk terima dia. he's so calm and sweet.


Selepas MIA pass the test with flying colours(lulus dgn cemerlang), barulah kami mula keluar berdua. nak tahu bila dan macam mana kami mula betul2 jatuh hati @ fell in love with eachother??

Nantikan Part 4!! heheehe..

jangan marah ye

32 comments:

Haa Fakihah said...

kihkihkihh!! jahat!

Elia Si Jejariruncing said...

k.ha: awal2 je jahat..lame2 cair terus

twinkle'lilis said...

kalau mcm nie,mmg untung la sape jd member akk kan?haha:')

Sweet lah!
nnt letak gambauuu ABG APEK tu manyak manyak noh,boley cuci mate.hihihi,kidding lah;')
*jgn marah noh

Elia Si Jejariruncing said...

twinkle: masa tu mmg untung besar la..skrg akak dh xbt keje jhat tu lg..huhu..nnti akak upload pic2 lama dia ye

aku eirhuz & scandal said...

kecian kt apex...
memang penyabar lah!
naseb baek time tuh ur MIA beruang...
(berduit)
hahaha

aku eirhuz & scandal said...

memang penyabar la apex ni..
hebat..
hahah
tp cian gak la kt dia part yg kwn u pau dia ngam2 tuh...
naseb baek ur mia BERUANG..
(berduit)
hahhaa

Elia Si Jejariruncing said...

tu la..kesian..taktau nape i jd kejam ngn dia time tu..nasib dia mmg baik..if x,mybe dh lama cabut

Haa Fakihah said...

haha lia! macDe machang x bpe sedap, try g macDe koklanas. hee.

natashacherahim said...

lia..part 4 please.....tak sabar la plak... ;D

shah6 said...

ahaha . ksian apex ! Pekan Machang ! ahha . lame x lepak kt sane . UiTM Machang skali ! huhu . rindu ngan tangga batu caves nk naik ke dewan pro ! ahaks . Elia stdy kos pe kt Machangster ? bile nk post part 4 ? sonok bace ! ahah . xsngka keeper utama m'sia tu pmalu . ahaha

Elia Si Jejariruncing said...

part 4 ehh..kne tunggu..ilham nk krg xsampai lg.hhehe

akmal hanafiah said...

elia..cpt la tlis part4..x sabo2 nie nk bace..hehehe

MomTom said...

arghhh.... jelesnyer. kalau makwe aku buat mcm ni kat aku, siap la.

cepat2. part 4.

tenangsudey said...

wah penyabarnya apek... patut la tenang je jaga gawang Malaysia.... memang best ah

eesyaheera said...

haha. comel nya. siap ada ujian. nasib baik lulus! :)

ezan said...

ehehe...siap ada test lagi tue, ksian kat bf u, tapi ape2 pun bf u sporting giler lah, siap leh blanja lagi kawan u makan :) semoga berbahagia selalu dear :)

ohh Mirrah said...

hai awak! seronok baca ttg how i met ur incik apex. hehe.

semoga berkekalan! awak berdua comel gituw :D

cimut munniey :) said...

sweet benor KFCM :)

shahjiehan said...

promote blog anda~ http://shahjiehan.blogspot.com/

Killa92 said...

Assalamualaikum Elia. Haa seronok baca blog awak terhibur la baca cerita awak & Incik Apex =). Mcm fairytale je hee

::nuRuLaDHar:: said...

pemalu rupanye..haha nice2! =)

Nurfatin Liyana said...

mmg terkena incik apex u, heee. selamat dye sabar, means dy mmg nak kwn betol2 ngan u lia :)

::..mis♥nana..:: said...

ya ALLAH sis eila....cite u lebih kurang same mcm i n my incik boypren..i slalu buli dye dulu nk tgk dye tuh setia ke x...hahha....proud of u miss eila..^_^...

siti habsah said...

wahhhh... sweet gle..... cam drama plak....hihi....:))

fateenabila said...

u all memang sweet..hehe

podshop/podboy/evagurl said...

mcmane love story apex n cik elia boleh menarik selera pembacaan ak ni? sguh pelik...hahaa.. umpama tulisan yang mempunyai bau-bauan gulai kambing yang dimasak dlm kawah besar.

.::: Princess MOMOY :::. said...

korang verdua memang sweettttttt...

Sebab Mengapa HARIMAU MALAYA Tidak Boleh Ditukar Kepada HARIMAU MALAYSIA !!

saiaAriEma said...

wahhh...suwet nya mia kamo.. :)

Honeybee said...

Hai..I'm stopping from Beautiful nara. Your blog is beautiful. Best juga baca blog awak nie..I'm enjoy ..i'm looking forward your next post. I have follow you. Check out my latest post at Healthy Beautiful

azy said...

waa..sweetnye korang..my B sy lak kalo mntak tlg skit nk g mne2 ade je alsn..bz training la..wat evr la..huhu..tp bab kna mngena mcm u wat ni ok gak ek..hehe..tp i nk kuar date mcm u ni sush sgt..huhu..dia asik nk trpruk je kat FAM 2..huhu..ape2 pun..hope korang happyly ever after n always..hehe..me too...

azy said...

wow..sweetnye u all..My B xde la pnyabar mcm si apex ni..mntk tlg jd driver skit bz training la wat evr..huhu..ajak jln2 kuar date pun asik bz nk trpruk je kat FAM 2..huhu..bab kna mngena mcm awk wat test ni interesting gak..sy hmpir bnyak kali nk wat asik ade je hal yg mnghalang..huuhu..ni nk kna suh dia g blajar ngn apex ni mcmne nk jga ati gf(ckp je la..xdenye nk wat huhu)..
papepun..hope korang happyly evr 4rever..hehe..n me too..

teh fatihah said...

cumeinya korg...jeles lak..hope korg dua baik2 aja :)

Blog Widget by LinkWithin